A magyarság saját állam nélkül nem is maradhat meg

2021. augusztus 20. 21:03

Az elmúlt ezer év nagy részében kifejezetten jó volt a mindenkori magyar király alattvalójának lenni.

2021. augusztus 20. 21:03
null
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok.hu

„Fura dolog ez, de az elmúlt ezer év nagy részében kifejezetten jó volt a mindenkori magyar király alattvalójának lenni. A kötelességek mellett, amivel az »alattvalóság« járt, ez olyasfajta biztonságot jelentett, amit sok nagy múltú birodalom nem tudott megadni a hatókörében élő emberek számára. Bizonyosan jobb volt a Szent Korona alattvalójának lenni, mint valamelyik, a versailles-i pompát majmoló német fejedelemségben élni valamelyik végtelen háború idején. Napóleon franciái is milliónyi élettel fizettek a császár ambícióiért. Mi az osztrákok és a németek háborúiért fizettünk majdnem kétmillió lélekkel és az országunk kétharmadának elvesztésével. De ezeket az időket leszámítva a világ egyik legjobb helyére született az, aki a Szent Korona országaiban élt. Ne higgyünk azoknak, akik mást mondanak. Egész politikai és ideológiai iparág épült arra az elmúlt bő száz évben, hogy a magyar államiságot, a Magyar Királyságot, a magyar nemzetet, a magyar népet, a magyar embereket, a vidéki magyarokat, a parasztságot, becsületes dolgozó embereket gyalázza és kétségbe vonja a magyar államiság értelmét.

A királyságot talán tényleg meghaladta az idő, a nemzeti létet és a nemzeti szuverenitást természetesen nem. Mégis erős azoknak a hangja – persze külországok támogatásával –, akik azt mondják, ne védjük meg magunkat. Azt mondják, csatlakozzunk szuverenitásunk teljes feladásával az Európai Egyesült Államokhoz, adjuk ki az igazságszolgáltatást nemzeti hatáskörből, pusztítsuk el az állami tulajdont és a nemzeti tőkét, küldjük külföldre a fiataljainkat, nem tanulni, hanem “boldogulni”. Azt is mondják, fogadjunk be sok százezer, szinte teljesen egészében fiatal muszlim férfiakból álló “menekült” tömeget, hiszen milyen jól sikerült ez a projekt a németeknél, angoloknál, franciáknál is. Ennél még a kommunistáknak is több esze volt, akiknek szintén nem volt a szívügyük a nemzeti eszme, de titokban azért pontosan tudták, hogy a nemzettudat összetartó ereje nélkül egy ország nem kormányozható. Ezért volt az, hogy ők legalább a látszatra igyekeztek adni, hogy a kommunista hatalomgyakorlás legalább nemzeti célokat is szolgál.

De a modern, posztmodern, liberális nemzetvesztők nem az országról és a magyarokról beszélnek, hanem csak arról, hogy jobban fogsz élni és szabadabb leszel, ha nincs országod és nemzeted. Ők fel sem fogják, mi veszne el ezzel, még akkor is, ha a jóléti ígéreteik igazak lennének és nem az ország újabb kirablásának előkészítését szolgálnák csupán. Még ahhoz is buták, hogy a saját hazugságaikat megértsék. Szabadságnak pedig a szuverenitás elvesztését nevezik, azt az állapotot, amikor a mindentudó és végletekig erkölcsös nyugatiak mondják meg nekünk, hogyan is kellene élnünk. Azért van országunk, államunk, kultúránk, saját nyelvünk, hogy ez ne így legyen. Jóval több, mint ezer éve itt vagyunk. Kibírtuk, megmaradtunk. Ne hallgassunk azokra, akik egy ezer éve belakott és megvédett hazát akarnak odaadni a semmiért, senkiknek. Nekünk ez a világ közepe, Isztambul nem volt és nem lesz az, Moszkva sem volt az és Brüsszel sem lesz az.”

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. augusztus 21. 19:31
Ez van, ha kötelező iskolarendszer van, ahol történelmi agymosás működik. A sajátunkat is jó lenne visszavenni minél előbb, mielőtt a zombik leszavaznak minket.
tintapaca
2021. augusztus 21. 11:20
Még annyit tennék hozzá, hogy a mindenkori magyar állam uralkodói - az idegen háziak is -, folyamatosan sulykolták a nyugathoz tartozást, amelynek követésével országunk kétharmada elveszett, népességünk két világháborúban két millió embert veszített, és előtte a mongolok népirtása, és a török megszállás évszázada szinte teljesen megsemmisítette a magyar etnikumot. Megmardat azonban a nyelv. Nagyobb történeti összefüggésben: egy, a Közel-Keleten megszületett vallási irányzat, amelynek alapjait később hamis egyháztudósok és egy önmagát apostolnak kikiáltó figura meghamisított, leigázta a következő másfél évezredben a fehér civilizációt. Most egy újabb közel-keleti invazív vallás érkezik, amely másfél évezrede nem ismeretlen a Nyugat és mielőttünk. Ehhez vajon mit szólnak az eszmetörténészek? A Krisztus-hit nem egyenlő a kereszténységgel. Nem véletlen, hogy nincsenek a kopt és az etióp kereszténység vallási iratai lefordítva a nyugati nyelvekre. Az USA afganisztáni kudarca - hogy az aktuálpolitikai vonatkozást beemeljük az eszmefuttatásba -, mutatják, hogy a technikai fölény, az űrkorszak találmányai tájidegen közegben hatástalanok.
tintapaca
2021. augusztus 21. 11:07
Csak a tényeket kívánom Botond Bálint figyelmébe ajánlani. I. István egy véreskezű testvérgyilkos volt, akivel a nyugati főpapi és fejedelmi családok elhitették, hogy dinasztiát alapíthat. Ezért a római katolikus egyház gyarmatává tette az addigra belakott és megművelt Kárpát-medencei országot. Aztán amikor eljött az ideje, megérkezett a vadkan (vatican), mint Zrínyi a költő és hadvezér esetében, és véget vetett a dinasztikus álmoknak. A kivégzett, lemészárolt törzsi vezetők és nemzetségfők szállásterületeit odaajándékozta a katolikus egyháznak és a frank, bajor stb. zsebrákoknak. Uralkodása végén megtébolyodott, és kiszökve palotájából, esténként sírva bolyongott az utcákon és kérte a járókelők bocsánatát. Olyan szilárd államot és jogbiztonságot teremtett, hogy évtizedes polgárháborúba sodródott miatta az ország (Vata-féle felkelés, Orseoló Péter és Aba Sámuel meggyilkolása, Vatafia János felkelése, I. András és I. Béla rövid uralkodása, Salamon, I. Géza) és a végén jött a valódi nagy király, Szent László, aki ténylegesen megszilárdította a középkori magyar államot. A nyugati intervenciósok nem tudták, hogy a magyar hagyományban folyamatosan fennmaradt a régi törzsi szokás, amely szerint a fejedelmi család férfi tagjai közül kerülhet ki az uralkodó. Így lettek királyok a Vazul fiak és Vazul unokája, I. László. László szentté avattatta ugyan I. Istvánt, de nem kívánt vele egy helyen nyugodni, ezért választotta temetkezési helyéül az általa alapított somogyvári apátságot, ahonnan méltatlan egyházi viszálykodás után távolították el maradványait. Jóvolna, ha a történészek végre leszámolnának a katolikus egyház által egy évezrede diktált hamis István mítosszal. Mint ahogy Boldogasszony Anyánk sem azonos Szűz Máriával. Nem tudom, hogy olvassa-e Botond Bálint a cikkéhez fűzött kommenteket, de most egy számára idegen és ingoványos terepre tévedett. Jobban el kell mélyülnie a valós történésekben.
Hurka
2021. augusztus 21. 07:26
"A királyságot talán tényleg meghaladta az idő" Természetesen ezt csak a magyar királyságra értik, az angol királyi családot, államszervezetet csodálja, a spanyolt, belgát, stb bámulja a mai liberális és kóser konzervativ siserehad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!