A magyar katolikus egyháznak szembe kell néznie a kommunista múlttal

2021. augusztus 19. 11:11

Bűnbánatra, jóvátételre van szükség.

2021. augusztus 19. 11:11
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„A magyar katolikus egyháznak szembe kell néznie a kommunista múlttal, fel kell tárni az ügynökaktákat, véget kell vetni a jelenlegi hatalommal való összefonódásnak és a politikai prostituálódásnak. Bűnbánatra, jóvátételre van szükség, az egyház csak így tudja megőrizni a hitelességét.

Az én könyvem is azt üzeni, hogy egyszer minden titok napvilágra kerül. A tisztuláshoz a szexuális visszaélések ügyében is persze idő kell, akár 8-10 év is. Egyelőre a 2015-ös menekültválság óta azt látom, hogy a magyar katolikus egyház a saját koporsóját szögeli. Nem az a baj, hogy az egyház közéleti, vagy hogy politizál. A pártos politizálással van baj.”

A nyitóképünk illusztráció (MTI/Czeglédi Zsolt)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. augusztus 20. 19:16
A hölgyet kivetette magából a magyar nemzet immunrendszere. Kíváncsi volnék rá egy pszichiáter mennyi munkaórával lenne képes szembesíteni vele milyen vélt sérelem tette őt egyházellenes feminista teológussá.
szodabár
2021. augusztus 20. 17:09
Donáth elvtárs? Ő kimaradt a körből? Pedig még zsidó is.
Sulammit
2021. augusztus 20. 13:33
Csak azért, hogy tanulj valamit mi az a katolikus mártír a kommunizmus idejében! Meszlényi Zoltán esztergomi érseki helynök. Már 1946 szeptemberétől kezdve készültek róla ügynöki jelentések. A székeskáptalan döntését, melyben Meszlényit választották helynöknek, Rákosi Mátyás pártfőtitkár a kormánnyal szembeni ellenséges cselekedetnek minősítette a szerzetesek elhurcolásának körülményei miatt panaszt tevő püspököknek. Meszlényi nem ijedt meg a fenyegetésektől, legfontosabb feladatának a főpásztori feladatok áttekintését és folytatását tartotta. 1950. június 20-án első és egyetlen alkalommal volt jelen a budapesti Központi Papnevelő Intézetben a püspökkari ülésen. Néhány nappal később, június 29-én Esztergomban letartóztatták, majd Kistarcsán tartották fogva, mindenkitől szigorúan elkülönítve. Az érseki helynöknek éjjel-nappal, télen-nyáron nyitva kellett tartania cellája ablakát, fűtetlen szobában kellett a telet elviselnie. Őrei szadista módon bántalmazták, gyakran rúgták és bottal ütötték. Sok szenvedés után, 1951. március 4-én már a halott főpásztort szállították a Mosonyi utcai kórházba. Március 10-én temették el. Halálát utólagosan anyakönyvezték 1954 júniusában.
llnnhegyi
2021. augusztus 20. 13:18
Abszolút rossz iranyt vettél!! Olyan habókosat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!