A család az erős alap, amelyre mindent építünk!

2021. augusztus 10. 14:56

A cél továbbra is az, hogy a családoknak szánt támogatásokat fenn tudjuk tartani.

2021. augusztus 10. 14:56
null
Szentkirályi Alexandra
Facebook

„A család az erős alap, amelyre mindent építünk!

A kormány azon dolgozik, hogy minden várt gyermek megszülessen, amelynek szerves részét képezi a családok gyermekvállalással jelentkező terheinek a csökkentése, egy kiszámítható támogatási rendszer biztosítása. Hiszen ha van fedél a fejünk felett és van hol dolgozni, akkor sokkal nagyobb a biztonságérzetünk, sokkal bátrabban vágunk bele a gyermekvállalásba.

Eredmények:

A családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK), a kormány már 184 ezer család otthonhoz juttatásához járult hozzá.

A járványhelyzet ellenére az otthonteremtési kedvezmény sikere után bővült a támogatási rendszer, így az idén már igénybe vehető otthonfelújítási támogatással már 25 ezer család otthona tudott megújulni, 20 milliárd forint összegben.

A kormány azokra is gondolt, akik nem szeretnének új ingatlant vásárolni, hanem saját otthonukat szeretnék felújítani. Az állam a támogatás felét, legfeljebb 3 millió forintot visszatérít utólagosan. A lehetőség azoknak is elérhető, akik nem rendelkeznek önerővel, legfeljebb 6 millió forint kölcsönt lehet felvenni, maximum 10 éves futamidővel és 3 százalékos kamattal. Ezzel már 5 ezer család élt, 24 milliárd forint összegben.

Az Otthonteremtési Program részeként az új építésű ingatlanok áfája 27-ről 5 százalékra csökkent, illetve, akik CSOK-kal vásárolják az ingatlant, azok ezt az áfát is visszaigényelhetik.

A CSOK-kal vásárolt ingatlanoknál a családok mentesülnek az illetékek alól, illetve a közjegyzői díjak is csökkentek.

Azoknál a családoknál, ahol több generáció él együtt lehetőség van támogatást igényelni tetőtéri lakrész kiépítéséhez kapcsolódó munkálatokra.

Novák Katalin miniszter asszonnyal nekem is volt alkalmam személyesen elmenni egy családhoz és megnézni azt, hogy a gyakorlatban mire használható fel az otthonfelújítási támogatás.

A cél továbbra is az, hogy a családoknak szánt támogatásokat fenn tudjuk tartani és kibővíteni, ezért is van jelentősége a most folyamatban lévő nemzeti konzultációnak, hogy alkotmányos védelmet kapjanak ezek.”

Fotó: Szentkirályi Alexandra, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. augusztus 11. 06:05
"A család az erős alap, amelyre mindent építünk!" - ..... mondja ezt egy elvált szingli nő, aki a kormányinfón egy szingli pasas mellett ácsorog minden héten, egy olyan kormány képviseletében, ahol egyre több a szexbotrány és a válás, például Rogán Tóni nejeit egyszerűbb számokkal jelölni, mintsem a neveiket megjegyezni (Deutsch Tamás esetében a számot se érdemes számon tartani).
egyvilág
2021. augusztus 10. 17:36
Egy összefoglaló írás az emberről és családról a modern társadalomban: https://egyvilag.hu/temakep/101.shtml
Sulammit
2021. augusztus 10. 15:25
Van olyan kormány amelyik ad, és van amelyik csak ígérget. A Fidesz kormány nem ígérget, hanem ad!
florin
2021. augusztus 10. 15:15
Miért adja a Kormány a családoknak, ezt el is lehetne lopni. Nincs elég képzelőerő a kormányoldalon, kérdezzék meg a libsi baloldalt, hogyan kell "aztat" csinálni ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!