Zöldfolyosó Újbudán. Tervezzük közösen!

2021. július 22. 22:48

Szóljanak hozzá, szóljanak bele! Alakítsuk közösen a zöldebb fővárost!

2021. július 22. 22:48
null
Fürjes Balázs
Fürjes Balázs
Facebook

„Zöldfolyosó Újbudán. Tervezzük közösen!

https://delikorvasut.hu/reszveteliseg/

Budapest közlekedése sajnos egyre romlik. Elképesztő forgalom, rossz levegő és sok-sok elpazarolt, dugóban töltött óra. Valódi, eredményes, tervszerű cselekvésre van szükség a közlekedési káosz elkerülése érdekében. Az agglomerációból és a külső kerületekből a város belső területeire érkezőket több, gyorsabb, kényelmesebb kötöttpályás közlekedéssel kell kiszolgálni! Ezért elengedhetetlen, hogy fejlesszük az elővárosi vasutakat és a héveket.

A Déli Körvasút fejlesztésének célja, hogy valódi alternatívát kínáljunk a dél-budapesti agglomeráció lakói számára, és megérje autó helyett a vasutat választani. A Déli Körvasút Kelenföld és Ferencváros között gyors, kényelmes metrószerű közlekedést biztosít a budapestiek és az agglomerációból ingázók számára. A vasútfejlesztés minden Budapesti javát szolgálná: kényelmesebb, gyorsabb lehetne a közlekedés, kevesebb a dugó, és jobb a levegő.

Jó hírek!

A körvasút környezetét is rendbe tesszük! Keletre a Dunáig, Nyugatra a Hamzsabégi út mentén egészen a Déli pályaudvarra vezető sínekig egy összefüggő, a gyalogosokat és a kerékpárosokat szolgáló zöldfolyosó jön létre.

Összefüggő, színvonalas kerékpárút jön létre egészen a Dunáig, és Újbuda most a vasút által elvágott területei között új összeköttetéseket tervezünk a gyalogosok és a bringások számára.

Ezen túlmenően a legmodernebb megoldásokat alkalmazva biztosítjuk a vasút mentén élők zajvédelmét.

A közösségi tervezésben ilyen kérdésekre keressük a választ:

Hogyan alakítsuk élhető közterekké a környék forgalmas csomópontjait?

Hogyan tegyük biztonságossá a közlekedést a gyalogosok és kerékpárosok számára?

Hogyan változzon a Sárbogárdi út és a Dombóvári út kialakítása?

Hogyan újuljon meg a Hamzsabégi park?

Milyen funkciót kapjon a leendő Nádorkert vasúti megálló környéke?

Szóljanak hozzá, szóljanak bele! Alakítsuk közösen a zöldebb fővárost!”

Fotó: Fürjes Balázs, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2021. július 23. 17:58
Jó, ha minél erösebben bezöldül Budapest ! Ilyesmiket akar Gréta is. Annak valamiért errefele nem örülnek ennyire...
Vakfolt
2021. július 23. 09:10
A Budafoki-Fehérvári között a rekortán melletti bringautat a gyalogosok használják, a parkolón keresztül ugrálhatsz a bukkanókon, a Hamzsabégi parkon kersztül meg kutyák gyerekek.. na oda nem tenném be a bringásokat. A Rákóczi- hídról lekanyarodó bringautat egy alagúttal átvezetném a lekanyarodó töltése alatt, és végigvezetném egészen a töltés tövében a Bartók Béla útig.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 23. 09:03
De hát ott egy vasúti töltés van baxod!
Falfirka
2021. július 23. 08:14
a vidékre koncentráljatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ott fejlesszetek, oda öntsétek a pénzt!!!!!!!!!!!!!!!!!! judapest elveszett!!!!!!!!!!!!!!! ők a szart, a húgyszagot, a hajléktalanokat, a mocskot, a buzikat szeretik! a vidék még normális, tessék azt fejleszteni!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!