A természetesen női szerepeket meg kell hagyni a nőknek

2021. július 30. 09:08

Igyekszem kellő időt hagyni a családom számára is, hiszen a kislányomnak én „Mama” vagyok, akit hazavár.

2021. július 30. 09:08
null
Szentkirályi Alexandra
Vasarnap.hu

– Életében a kormányszóvivőség és az anyaság mennyire egyeztethető össze?

– Az anyaság szempontjából a kormányszóvivői munka alapvetően nem különbözik bármilyen más hivatástól. A legtöbb édesanya munkába áll, amikor a gyerekei már óvodáskorúakká válnak. Ugyanezt lehet elmondania az édesapákról vagy a nagyszülőkről is, hiszen nekik is több helyen kell egyszerre helytállniuk. Az elmúlt időszak szerintem mindenki számára megnövekedett terhelést jelentett.

A kormány működése is igazodott a helyzethez, heti kormányülésekkel, gyakoribb tájékoztatásokkal és olyan nem várt feladatokkal, mint például a vakcinák beszerzése. Ez természetesen az én munkámon is meglátszott. A kormányszóvivőség egy olyan hivatás, amely nem ér véget a munkaidővel. Ennek ellenére igyekszem kellő időt hagyni a családom számára is, hiszen a kislányomnak én „Mama” vagyok, akit hazavár.

Hogyan látja, melyek ma az anyaság legnagyobb kihívásai?

– Amióta megszületett a kislányom, azóta teljesen máshol vannak a hangsúlyok az én életemben is. A fontossági sorrendek megváltoztak, és ez így van rendjén. Ha tudom, hogy ő biztonságban van és boldog, akkor én is nyugodt vagyok. Mindez természetesen kihat minden másra is. A lányom egyensúlyt hozott az életembe, mert sokkal egészségesebb perspektívából, egy kicsit felülről tudom szemlélni a világot, és ennek megfelelően reagálok a nehézségekre.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. július 30. 18:22
Egy alapos és (szerintem) objektív összefoglaló a nemi különbségekről, arról, hogy milyenek a nők és a férfiak: https://egyvilag.hu/temakep/052.shtml
..--..
2021. július 30. 12:02
-zsoltkom- Szentkirályi jelentéktelen lényegű munkaerő.. Hasonló feleslegesség, mint Rácz Zsófia. Kvótanők... igazolás a világ felé, hogy használnak női munkaerőt. Novák Kati és Varga Judit nem ez a kategória.. ők tényleg megdolgoznak a pénzükért. Az egyik laptoppal főzz, gyúr tésztát gyűrűvel az ujján... a másik meg dekáz és hegedül és félig válik. Ők már Gulyás Gergely szintet nyomják... hol van ettől Alexander. Ők minden gyomrost bírnak... ki is teszi neki őket Orbán, hogy gyűljön a családi élmény és szebb legyen a Fidesz-imázs. De Alexaderre figyel Orbán, nehogy elhasználódjon a gyereke elől, ha este hazaér a kedves szóvivő. (Javítottam Hentes a kifogásolt többesszámot, hogy jól tudjál aludni.)
libsimentes_övezet
2021. július 30. 11:47
mint kormányszóvivő elég irritáló, se hangja se orgánuma, se öltözködése se megjelenése, butának tűnik pedig lehet nem az, a legszürkébb jelenség amikor beszél még az is elalszik aki egy vödör kávét ivott meg, kovács andrea típusú kellett volna, a magánéletét meg leszarom
McEmese
2021. július 30. 11:42
– Életében a kormányszóvivőség és az anyaság mennyire egyeztethető össze? – Az anyaság szempontjából a kormányszóvivői munka alapvetően nem jelent semmilyen elfoglaltságot. Kiállok pár percre Gergely mellé, oszt annyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!