Az ügy bűzlik a dezinformációtól

2021. július 22. 13:08

Indokolt kérdés, hogy a Forbidden Stories szakmai szervezet vagy titkosszolgálati fedőcég.

2021. július 22. 13:08
null
Szentesi Zöldi László
Facebook

„Gondolkozzunk egy cseppet. Én a magam részéről beteszem a közösbe huszonnyolc év tudását, higgye el az olvasó, hogy meg tudom különböztetni az újságírói nyomozást a titkosszolgálati munkától. Mindkettővel találkoztam már pályafutásom során.

Ők maguk adják meg a megfejtést arra a kérdésre, vajon, a kettő közül melyikről van szó.

».....derítette ki a Direkt36 egy nemzetközi tényfeltáró projekt részeként. A kutatás során számos olyan közvetett bizonyítékot is találtunk, amelyek arra utalnak, hogy a titkos megfigyelések mögött magyar állami szervek állnak.

Az összesen 17 szerkesztőség – köztük a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung, a Die Zeit és a Le Monde – részvételével zajló nemzetközi nyomozást a Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat vezette, amely az Amnesty International (AI) jogvédő szervezettel közösen jutott hozzá egy, az NSO ügyfeleinek tevékenységével kapcsolatos adatbázishoz.)«

Eddig az idézet.

Szerintem egyértelmű, hogy külföldi titkosszolgálat vagy titkosszolgálatok állnak a háttérben, ők gyártották a sztorit, és nemzetközi beágyazottságúvá teszik sajtókapcsolataikkal. Ilyen mértékű összehangolt munkára a tucatnyi országban élő, egymást nem ismerő újságírók nem képesek, nyilvánvaló, hogy kézbe kaptak az anyagot. Az nagyon indokolt kérdés, hogy a forrásként feltüntetett – és a sorosista Amnestyvel együttműködő – Forbidden Stories szakmai szervezet vagy titkosszolgálati fedőcég. Van tippem...

Az ügy bűzlik a dezinformációtól. Nem Magyarország az elsődleges célpont, talán inkább Benjamin Netanjahu, persze, merő véletlenségből hazánk is kapott egy gyomrost.

Átlátszó, nem túl jól leplezett akció. Nem újságcikk, hanem titkosszolgálati hátterű provokáció.

Elhihetitek, hogy így van.”

A képen Panyi Szabolcs, a Direkt36 újságírója szerepel.Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. július 23. 19:23
Nem vagyunk nagyon meglepve. Feltünő,hogy a sorosssista ellenséges NGOink milyen fogcsattogtatva követelnek bármilyen informáciot,hogy azt eltorzitva,a gonzo ujságiro fajtársaikkal közösen,mindenkit bekenjenek szarral,aki a gazdáik utjában van..
Kétes
2021. július 23. 18:17
A Foorbidden Stories ha nevet váltana, akkor bizonyára jobban lefedné kit is szolgál. Viszont ha - for BIDEN stories - lenne a nevük, akkor meg kilógna a lóláb! Persze van ilyen cég. Azt CIA-nek hívják.
kRoKoDiLaGyú
2021. július 22. 19:20
Elég sok gazembernek van annyi pénze, amiből meg lehet csinálni egy ilyen nemzetközi dezinformációs akciót. Soha nem fog kiderülni, ki szervezte.
Rocktoberi
2021. július 22. 18:52
Ki az a hülye, aki elhiszi, hogy a fenti képen látható kis soroscsicska vizesnyolcast megfigyeltette bárki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!