Ne adjon több pénzt Brüsszel Magyarországnak!

2021. július 13. 13:07

Ha Orbán szerint nincsenek egységes értékek az EU-ban, semmi keresnivalója benne.

2021. július 13. 13:07
Reinhard Veser
Frankfurter Allgemeine Zeitung

„A holland miniszterelnök, Mark Rutte nemrég megkérdezte a magyar kormányfőt, Orbán Viktort, hogy miért van még az EU-ban. Lehet arról vitatkozni, hogy ez a támadás okos dolog volt-e, de a kérdés megkerülhetetlen. A magyar törvény, ami összemossa a homo- és transzszexualitást a gyermekek elleni erőszakkal és a pornográfiával, csak a legújabb példa arra, hogy Orbán egyre eltávolodik azoktól az elvektől, amiknek a követése elengedhetetlen az EU-tagsághoz.

Orbán azt felelte Ruttének, hogy az EU-ban nincsenek egységes értékek. Ha ezt tényleg így látja, semmi keresnivalója nincs a közösségben. Mert ez azt jelenti, hogy nem ismeri el az EU-Szerződést. Az Unió az emberi méltóságon, demokrácián, jogállamiságon és az emberi jogok – ideértve a kisebbségi jogokat is – védelmén alapszik, áll a szerződésben. Így folytatódik: »Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában«. Ha Magyarország bizonyos embereket úgy stigmatizál, hogy már azt is veszélyesnek nyilvánítja, ha terjesztik a tudást a létezésükkel kapcsolatban, akkor szembemegy ezekkel az elvekkel. Orbán állítása, hogy a felnőttek ezután is ugyanúgy élhetnek, ahogy szeretnének, hazugság. Ezzel a törvénnyel ugyanis gyűlöletet szít a szexuális kisebbségek ellen. Ugyanilyen minta szerint Orbán beszédeket tart az antiszemitizmus ellen, miközben a kormánya antiszemita felhangokkal hergel és terjeszt összeesküvés-elméleteket Soros Györggyel kapcsolatban.

Orbán sokat beszél a »keresztény értékekről«, amit elvileg a baloldaliakkal és a liberálisokkal szemben védelmez. Ehhez ifjúsága antikommunista retorikájához nyúl vissza, amit most az EU ellen irányít. Hogy ezek a szavak mennyit érnek, jól példázza Budapest hajlandósága, hogy állomáshelyet építsen a kínai kommunista diktatúra káderképzőjének. Csakhogy vannak értékek, amik miatt Orbán nem gondolkodik azon, hogy kilépjen az EU-ból: az euró-márka jelöli őket. Az EU-tagság az, ami megalapozza az uralmát. A belső piac és az EU-támogatások nélkül Magyarország gazdasága a padlón lenne. És nem utolsósorban sokan gazdagodhatnak belőlük Orbán környezetében. Nincs még egy tagállam, ahol az OLAF olyan sok visszaélést talált volna, mint Magyarországon. A nyomok Orbán családjáig vezetnek. A magyar igazságszolgáltatás mégsem jár ennek utána – ez a jogállamiság leépítésének gyümölcse.

Az EU sokáig tehetetlen volt, mert Orbán apró, önmagukban ártalmatlannak tűnő lépésekkel haladt előre, amik kevés támadási felületet adtak a Bizottságnak. Most viszont ott van a jogállamisági mechanizmus, egy olyan eszköz, amivel felfüggeszthetők a magyarországi kifizetések, ha ott nincs felettük független kontroll. Reméljük, a Bizottság legalább olyan határozattan használja majd, mint amilyennek mostanában hangzik. Ha Orbánt nem érdeklik az EU értékei, akkor ne is profitáljon belőlük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2021. július 14. 11:51
Hát te meg ki a f@szom vagy, hogy ötletelj hazánkkal kapcsolatban. Kuss, a helyedre libsi szolga...
Pelso j.
2021. július 14. 05:48
Lehet a végtelenségig értékekről vitatkozni, de az csak a felszín. Értékek valójában a az EU-s források vonatkozásában vannak, ha azok kiesnek, a ner oligarchái, kitartottjai, a döbrögik, az oda csapódott kalandorok, szélhámosok sokkal kevesebb pénzhez jutnak. Ezeket OV olcsó szóvirágokkal, hergeléssel, sorosozással nem fogja tudni kordában tartani.
DE JÓ
2021. július 13. 23:20
TV hírműsorban láttam: A Budestag-ban kb. 3-4 éve felszólalt egy képviselőnő, aki elmondta, hogy az ő városában 2040-re valószínűleg a muszlimok lesznek, többségben. Elmondta azt is, hogy ez egyáltalán nem baj, sőt szép dolog, az emberi nagyszerűség példája. Ezek után nem váltották le, nem vonták vissza a mandátumát, nem csukták börtönbe, hanem megtapsolták... Hát ennyit a német agybajról. Egy halott nemzet. És a sírját az ilyen az ilyen jóléti burokban élő, erkölcsileg felsőbbrendűnek képzelt, vörös aktivista, elmebeteg humán értelmiségiek ássák. Gőgös hólyag, az életképtelen, nyomort hozó Weimari Köztársaság szellemi örököse, akik közvetett módon kitermelték Hitlert. A FAZ meg ezek szerint annyira keresztény konzervatív, mint a CDU-CSU, meg az Európai Néppárt, összecsinálják magukat, ha vörös-zöld-liberálisok nem értenek egyet velük. De jó, hogy itthon nem ők kormányoznak !!!
Bimm-bamm
2021. július 13. 19:35
A pöcsöddel foglalkozzál, ne velünk. Hülye f@sz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!