Müller Cecília szintet lépett az adatok eltitkolásában

2021. július 30. 09:30

Pedig eddig is nagyon ott volt ebben a sportban.

2021. július 30. 09:30
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Miután egy nagy nehezen megkapott szerződésből kiderült, hogy fejenként hetvenezret fizet egy kávészünetért, most már nyíltan megtagadja a 17 milliárdos EU-s projekt részleteiről a felvilágosítást. A hatalmas összeg egy kis részletéről van szó, egy »nyamvadt« 9 milliós tételről.

Ami feltűnt, az az, hogy 1) a szerződő kft-nek nincs nyoma a neten 2) gondosan kitakarták annak a személynek a nevét, aki szakértőként segít ebben a kamugyanús tanulmányban 3) a szerződés témája egy nagy katyvasz, bullshit a »mammográfiás asszisztensek igényfelméréséről«. Ha nem hiszi, itt elolvashatja:

https://szures.nnk.gov.hu/portal/pfile/file?path=/Tartalmak/Lakossagi-informaciok/Rolunk/Kozerdeku-informaciok/Szerzodesek/Szerzodes_igenyfelmero_Gecko-Stat

Ezért kértem tőle a megírt tanulmányokat és a kitakart személy nevét. Azt, hogy a nevet miért nem mondja el, meg sem indokolja, a tanulmányok kiadását pedig az infotörvény egyik gyalázatos kiskapujára hivatkozva rejti el: szerinte ezek a tanulmányok »későbbi döntést alapoznak meg«, ezért nem köteles ezeket kiadni…

Ez számomra többszörösen fáj. Egyrészt jól mutatja, hogy a 17 milliárdos projekttel nagy baj van (persze, ezt már eddig is tudtuk, ha máskor nem, a hetvenezres kávénál).

https://korrupcioinfo.hu/nyunyoka-kaveja/

Másrészt felidézi bennem a trafik csalást. Az »infotörvényt«, amit »info-visszatartási törvénynek« nevezhetnék, a trafik botrány hatására eszkábálták. Azért került bele a »döntéselőkészítő« adatok titkossága, hogy ne kelljen kiadni a trafikpályázatokat, így ne lehessen lebuktatni, hogy sokszor szóról szóra megegyező pályázatok közül a fideszes maximális, a nem fideszes minimális pontszámot kapott.

Müllerék 17 milliárdos projektjét ennek ellenére nem engedem el, a 70 ezres kávészünet mellett már eddig is nagyon sok projektrészlettel volt gond. Ha ugyanis ezek a »kisebb« részletek ennyire problémásak, akkor feltételezhető, hogy a többi beszerzés is hasonlóan működik. Várok még néhány adatot -hátha-, majd az eddigiek alapján is írok feljelentést és az OLAF-hoz fordulok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sanyikám
2021. július 30. 17:05
Te nyomorult. Össze teheted a kezed Te is és még néhányan közülletek, hogy Magyarország nem olyan állam mint amilyennek ti kiáltjátok mert az első ilyen kijelentesed után már tolószékedből,ányad segítségevel tudnád a képcsöves tévéden csatornát váltani. Szár Jankó. Írj valamit a Gésa-képű Cs-Katiról!
Tiszafa
2021. július 30. 13:25
Szarházy! te csak a lónak a faszával foglalkozzál!
Sulammit
2021. július 30. 12:23
Cseh Katalinnal foglalkozzál már, ha mersz!
írmag
2021. július 30. 11:30
Mi is van ezzel a pitlák Cseh Katalinnal, az egészségügyben is kiképzett tolvajjal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!