Mi marad, ha dobjuk az elveinket?

2021. július 15. 11:03

Az ellenzéknek egyébként meg kellene fejtenie azt, hogy miért tud a Fidesz ennyire stabilan működni.

2021. július 15. 11:03
Vági Márton
Magyar Hang

„Tudjátok, hogy mifelénk hogyan nevezik azokat, akik mindig mindent ugyanúgy csinálnak, és csodálkoznak, hogy mindig ugyanúgy el is buknak? Idiótáknak.

Az ellenzéknek egyébként meg kellene fejtenie azt, hogy miért tud a Fidesz ennyire stabilan működni, hogy a népszerűségük miért töretlen gyakorlatilag 2010 óta. Sok mindent lehetne ám ebből tanulni, mert aki tényleg azt hiszi, hogy a Fideszre csak a tanulatlan parasztok, meg az ukránok szavaznak, illetve csalnak, az soha nem fog választást nyerni. Ha ez megtörtént, akkor ennek fényében lehetne írni egy programot (ekkora már felmérnék, hogy az ország többsége amúgy konzervatív, felmérnék azt, hogy az egykulcsos adó elképesztő mennyiségű szavazatot hozott, ahogy a családtámogatások és a határon túli magyarság felé gyakorolt gesztusok is), ami nem a belpesti értelmiség vágyát, hanem az országét fedné le. Ezután lehetne tartani egyébként kétfordulós előválasztást, a civilek bevonásával (a balos politikusok többsége itt a kukában kötne ki), és neki lehetne indulni a választásoknak.

Teszem hozzá, ha lett volna olyan párt, aki 2010 óta ezen dolgozott volna, nem csinált volna semmi mást, csak tanult volna a Fidesztől (polgári körök?, ifjúsági szervezet?, jelszavak? egységesség?), mára felépíthetett volna egy kormányzóképes alternatívát. De ezt a munkát nem végezték el, vagy nem végezték jól el, így marad ez a mostani meglehetősen elvtelen katyvasz, ami véleményem szerint nem fog kormányt váltani jövőre. Gondolom, akkor majd Hont András, Ceglédi Zoltán, meg mindenki más lesz a hibás, aki bomlasztja az összefogást. Mert mindig más a hibás. A hülye szavazó, aki rossz helyre húzza az x-et. Az LMP, amiért nem fog velük össze. A kétfarkúak, amiért elindulnak a választáson. A szemét újságírók, akik nem hozzák a Nyugati fény »színvonalát«. Olyan ez, mint mikor vereséget szenved a válogatott, és mindenki hibás: a bíró, a pálya talaja, az időjárás, mert esett az eső, mert nem esett az eső, túl sok néző volt, túl kevés néző volt, csaltak, túl kemény volt a labda, nem volt elég kemény a labda. Mindenki, csak azok nem, akik pályára léptek, és arra lettek volna hivatottak, hogy győzzenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. július 15. 12:26
Ha dobjátok az elveiteket marad a moslék. Nektek.
csanaki
2021. július 15. 12:22
Na nehogy már elkezdjük a tapsot, csak azért, mert odaát valaki megközelítőleg leírta az ellenzéki felszínes jelenségeket! Megjegyzések: 1. Egy PhD hallgató, feltehetően értelmes ember miért a roncsellenzéket támogatja? 2. Miért csak a felszínnel foglalkozik? Úgy tesz, mintha a zellenzék technikailag, módszertanilag ugyan helytelen úton járna, de egyébként céljai helyesek, csak ezeket kellene kijavítania. Az, hogy ez a politikai roncsderbi echte hazaáruló, meg sem említtetik. Pedig a hazaárulótól nem várható önreflexió. Ezzel ugye nincs gond, csak a politikai taktikával? A szerző, gondolom, egy romentumos ifjonc, aki nem látja esélyesnek a migránssimogató LMBTQ-banda győzelmét, ezért rásírt a klaviatúrára.
AKissLaci
2021. július 15. 11:56
Jé! Nahát! Ez ilyen egyszerű? A csávó mellesleg holnaptól már nem lesz ott alkalmazott. Mindegy ugyanennyit meg lehet keresni a Tescoban is.
Moslékzabáló
2021. július 15. 11:56
Igaz, igaz, mintha magam mondtam volna, Galuska Galagonya...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!