Kinek a felelőssége, ha öngyilkos lesz egy fiatal leszbikus lány?

2021. július 19. 11:56

Mert nem bírta tovább elviselni az őt leszbikusként évek óta érő sorozatos bántalmazást.

2021. július 19. 11:56
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Felszabter.blog.hu

„Krisztina Réka egy fiatal magyar lány, aki nemrég öngyilkos lett, mert nem bírta tovább elviselni az őt leszbikusként évek óta érő sorozatos bántalmazást. Nemcsak az iskolatársai kegyetlenségétől szenvedett rengeteget, hanem még hittan tanára is aktívan részt vett abban a bántalmazó folyamatban, aminek az eredménye egyfajta lélekgyilkosság. Ugyanis a verbális, spirituális, fizikai bántalmazás, ha a testet nem is öli meg, a lélek egy darabját egészen biztosan meggyilkolja. Hiszen ki képes arra, hogy egy foszlányaira szaggatott lélekkel éljen?

Véleményem szerint az ilyen és ehhez hasonló tragédiák sorozatát fogja okozni a magyar kormány nemrég bevezetett melegellenes törvénye, ami nem engedi meg, hogy a gyermekek és serdülők megismerhessék, megérthessék és nyitott szívvel elfogadhassák azon társaik másságát – mondjuk inkább úgy, ahogy Krisztina Réka édesanyja mondta – különlegességét, akik elütnek a többségtől. Holott a másmilyennel, a különlegessel való találkozás megnyitja a határainkat, gazdagít és inspirál, ha nem félünk tőle. Gyermekeinket és fiataljainkat mindig többé és nem kevesebbé teszi, ha meg tudják érteni azt, ami tőlük eltér. Legyen szó akár másmilyen gondolkodásról, másmilyen világnézetről vagy éppen másmilyen szexuális orientációról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
púpos
2021. július 20. 11:56
Kiindulva az elmondottakból: Adott egy 19 éves öngyilkos leszbikus, aki évek óta szenvedett pl. az iskolai környezetéből érkező "bántalmazástól". Vagyis kiskorúként tudta róla a környezete, hogy leszbi, nyilván próbálkozott az iskolatársai körében is. Nem új dolog, hogyan fogadják ezt a viselkedést a normális fiatalok, talán megértő anyukája felvilágosíthatta volna róla, milyen veszélyei vannak az identitásának. A másik állítás: A hittan tanára is folyamatosan bántalmazta verbálisan. Ez ellen lehetett volna a legkönnyebben fellépni. A megértő és gondos anyuka miért nem tette? Hagyta, hogy a bántalmazás folyamatos legyen, pedig a "lánya" beavatta problémáiba! Együttérzek az elvesztése miatti fájdalmakban, de az a véleményem, hogy ezt a történést nem a másság váltotta ki. Egy normális heteró szerelmi történéseit is figyelemmel kell a szülőknek követni, hogy minden a normális mederben haladjon. Egy nem normális esetében ez még fokozottabb figyelmet kíván.
LAW AND ORDER
2021. július 20. 07:24
Ha nem lett volna leszbikus, nem vált volna szervdonorrá!!! A felelős tehát az, aki leszbikussá mosta az agyát!
röviden
2021. július 19. 23:46
Hülyeség. Kinek felelőssége, ha BÁRKI öngyilkos lesz?
TAVIROZSA
2021. július 19. 22:13
Szörnyű ez a nő! Nem érzi, hogy milyen erkölcstelen amit tesz!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!