Ki hallgasson kire Európában?

2021. július 02. 20:46

Rajt-cél győzelmet aratott Szabó Tímea „A hét legönleleplezőbb Facebook-bejegyzése” versenyen.

2021. július 02. 20:46
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Rajt-cél győzelmet aratott Szabó Tímea »A hét legönleleplezőbb Facebook-bejegyzése« versenyen, ahol is azzal érvelt Karácsony Gergely mellett, hogy őt »európai diskurzusokban folyamatosan pozitív példaként« említik, és konkrétan Németország őt szeretné látni a miniszterelnöki székben. Magam se fogalmaznék másképp, ha külföldi érdekeket szolgálnék, ez tény. Ugyanakkor valószínűleg eltérő európai diskurzusokat figyelünk: nyugati átlagpolgárok általam olvasgatott kommentjeiből ugyanis inkább az vehető le, hogy nekik mindegy, ki lesz Magyarország miniszterelnöke, csak az övék hadd legyen az Orbán. Vagy legalább egy klónja.

Würzburg magas, vékony főpolgármestere, a CDU színeiben politizáló Christian Schuchardt (egy antifa migránsbeszállító szervezet elkötelezett támogatója, aki korábban külön levélben jelentkezett Angela Merkel kancellárnál, hogy városa szeretne még több migránst, de még Salvininek is írt, hogy hagyjon fel az »embertelen« politikájával) a múlt szerdán videót tett közzé a Twitteren, amelyben kinyilvánította: Würzburg »biztonságos kikötőt« nyújt az oda érkező »menekülteknek«, és lakossága kiáll a nyitott migrációs politika mellett.

Két nappal később Johanna H. 82 éves würzburgi nyugdíjas épp egy áruház háztartási részlegén nézelődött, amikor ott egy szomáliai férfi rátámadt egy 11 éves kislányra és édesanyjára. Johanna néni gondolkodás nélkül a segítségükre sietett, aminek köszönhetően legalább a megsebesített kislány el tudott menekülni; helyette a néni lett a würzburgi ámokfutás harmadik halálos áldozata. A másik két áldozat Christiane H., a kislány édesanyja, aki legálisan vándorolt be az országba idén Brazíliából, tökéletes nyelvtudással, hogy németet tanítson egy würzburgi iskolában, valamint a 24 éves Stefanie W., aki a hétvégén esküvői tanú lett volna, és épp nászajándékot vásárolt. Az esküvőt lemondták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béri Balogh Ádám
2021. július 03. 07:49
Már csak ezzel tud érvelni, illetve agitálni kamugeri mellett, hogy a németek is őt szeretnék min.elnöknek? Magyarországon? Teljesen hülye ez a hárpia?
redhaven
2021. július 03. 07:18
-ijedtében-bocs
még fokozza
2021. július 03. 07:13
Kövér Laca házmester korlátlanul elszabadult. Virágot küldözget Tímeának és amikor közröhejjé válik akkor bosszú büntetést szab ki rá, megszégyenítve a közjogi hivatalt amit betölt. Kövér elveszítette a valóságérzékét.
választópolgár
2021. július 03. 03:16
én még ott tartok hogy az 1 %-os párbeszéd nevű képződmény hogyan tudott főpolgármesteri széket elfoglalni és miniszterelnökjelöltségig eljutni? https://streamable.com/vhjoze
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!