Ficsúr-e Jakab Péter?

2021. július 08. 08:52

A kérdés megválaszolásában segítséget nyújt A magyar nyelv értelmező szótára vonatkozó szócikke.

2021. július 08. 08:52
Horváth Tamás
Horváth Tamás
Vasarnap.hu

„Jakab Péter az elmúlt hónapokban többször is ficsúrnak nevezte a kormánypárti képviselőket a Parlamentben. Kissé zavaros felszólalásainak nagyjából az volt a lényege, hogy amíg ő egyszerű vidéki ember, aki a melósokat képviseli, addig a fideszes és KDNP-s politikusok ficsúrok, akik nem foglalkoznak a nép valódi problémáival.

Ha már a Jobbik elnöke ennyit használja a ficsúr szót, megnéztem, hogy A magyar nyelv értelmező szótára mit mond a pontos jelentéséről:

»FICSÚR főnév  Előkelősködő, piperkőc, nyegle modorú fiatalember; dendi, jampec. Hetyke, ostoba, szemtelen ficsúr.«

Jakab Péter szerint tehát a kormánypárti képviselők előkelősködő, piperkőc, nyegle modorú fiatalemberek, továbbá dendik, jampecek, hetykék, ostobák és szemtelenek. 

Már múlt hét csütörtökön (amikor a felvétel első fele megjelent Jakab Péter Facebook-oldalán) az volt a benyomásom, hogy a történet úgy egyszerűsíthető le,

hogy a ficsúr nem hagyja dolgozni a melóst. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferry63
2021. július 09. 15:03
Őszintén szólva ,nem találok erre az emberre szavakat!! Ami viszont biztos szerepelni , azt nagyon szeret, de hogy ezt a szerepet osztották rá , vagy magától ennyire bunkó paraszt , azt nem lehet eldönteni! Nézzenek csak rá, egy tornából felmentett , asszociális elmebeteg!!
sozlib_abschaum
2021. július 08. 12:29
Csak a szemébe kell nézni és mindenki látja, hogy szegény jácob rabbi nem százas!
írmag
2021. július 08. 12:08
Tipizált böszme eset, más személyre vonatkoztatva szól önmagáról!
Galerida
2021. július 08. 11:14
A ficsúr különbnek akar látszani, de azt sokkal stílusosabban teszi, mint Jakab. Neki valakik a belvárosból felvázolták a bunkó szavazó elvárásait és kiadták ennek a szerencsétlennek, hogy igyekezzen megfelelni nekik. Dolgozik az ügyön, bár egyre frusztráltabb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!