Éljenek a végvári vitézek, éljen a haza!

2021. július 22. 22:53

Európa 565 éve ezen a napon a Magyar Királyságra figyelt.

2021. július 22. 22:53
null
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Éljenek a végvári vitézek, éljen a haza! Európa 565 éve ezen a napon a Magyar Királyságra figyelt és a magyar végvári vitézekért imádkozott. Hunyadi János és Kapisztrán Szent János hadai valódi segítséget ugyan nem kaptak Európától, de hősies küzdelemben, világra szóló győzelmet arattak és meg tudták állítani a keresztény Európa eltiprására készülő túlerőben lévő hadakat.

Legyünk büszkék elődeinkre és merítsünk erőt a bátorságukból, hazafiságukból és Dugovics Titusz önfeláldozó tettéből.

»Megfogyva bár, de törve nem, Él nemzet e hazán.«”

Fotó: Wagner Sándor: Dugovics Titusz önfeláldozása (1853), Varga Judit, Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptiszai
2021. július 26. 09:43
Dugovics Titusz legenda , nem valódi személy. Ennyit illene tudni egy jogot végzett embernek. Az meg pofátlanság, hogy Európa szidáséra használja fel ez a nő, és miniszter... https://hu.wikipedia.org/wiki/Dugovics_Titusz
olajfa1
2021. július 23. 09:44
A NYUGAT-EURÓPAIAK OTTHON RÁGTÁK A KÖRMÜKET AZ AGGODALOM MIATT... MIKÖZBEN HAGYTÁK HOGY A MAGYAROK A TÖBBSZÖRÖS TÚLERŐVEL VÉDELMEZZÉK ŐKET! Akkor is sunyik voltak meg most is azok!...
duzur
2021. július 23. 09:14
Hajrá Orbanisták ! Vigyétek gyözelemre az igazi nemi erkölcsöt ! Lelkes támogatóitok ebben az izlamisták is !
jánosbácsi
2021. július 23. 08:44
Figyelj Jucus. Dugovics Tituszt Dugovics Imre Vas vármegyei szolgabíró találta ki az 1820-as évek elején, nemesi származása bizonyításául, illetve patinásabbá tételéhez. Egy adománylevelet készíttetett magának, ami a nevezett rokonságra utal. Az iratok hamisítása a történészek szerint azzal a vizsgálattal lehet összefüggésben, amelyet a Dugovics család nemességével kapcsolatban akkoriban folytattak le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!