Az UEFA besúgói ezek szerint nem jártak még labdarúgó mérkőzésen

2021. július 11. 13:09

Ha nem értek egyet az arcomba nyomott szivárványos zászlókkal, elmondom a véleményemet. Ez a demokrácia.

2021. július 11. 13:09
Bohár Dániel
Bohár Dániel
888

„Később aztán nyilvánosságra hozták, hogy miért is büntetés. Például azért, mert a magyar-portugál meccsen valaki felmutatott egy ANTI-LMBTQ zászlót. Ajjajj! Ez tényleg hatalmas bűn. Tehát a németek kioszthatnak Münchenben 12 ezer szivárványos zászlót, vihetik őket a stadionba, sőt valaki még be is szaladhat a pályára vele, az nem gond, azért nincs büntetés, de Magyarországot azonnal szankcionálják, ha egy drukker megmutatja, hogy neki nem tetszik ez. Teljesen érhető… Azért is jár a büntetés, mert a magyar-francia meccsen a szurkolók többször felmutattak egy olyan molinót, amely a térdelés ellen szól. Tehát térdeléssel nyugodtan lehet politizálni, sőt! Ha valaki azonban kritikával illeti ezt, azonnal büntetik. A magyar drukkerek Münchenben is rosszul viselkedtek, ugyanis az UEFA szerint többször felmutattak egy olyan molinót, amire az volt írva, hogy »LMBT? Nein, danke!« Egy molinó a 12 ezer szórványos zászlóval szemben.

Fontos megjegyezni az összes előbb felsorolt büntetést »kiprovokáló« esettel kapcsolatban, hogyha nincsen akció, arra nem érkezik reakció. Magyarul nyilvánvalóan, teljesen természetes emberi magatartás az, hogyha 12 ezer szivárványos zászlót nyomnak az arcomba és nem értek vele egyet, akkor elmondom a véleményemet. Ez a demokrácia lényege, amely úgy tűnik, hogy nemcsak teljes Nyugat-Európában, de az UEFA döntéshozóinál is ismeretlen fogalom. Tényleg kicsit olyan érzésünk lehet, mintha az egész világ összefogott volna ellenünk, hiszen elnézve a többi mérkőzést és egy csomó más atrocitást, akkor érthetetlen, hogy miért minket büntettek meg ennyire. Egyedül az angolok kaptak még büntetést, akik kifütyülték a dán himnuszt és ami tényleg borzasztóan felháborító, hogy a dánok kapusát Kasper Schmeichelt egy lézerrel próbálták elvakítani. Ez nem ért zárt kapus mérkőzést, de az LMBTQ-ellenes molinó igen.

A szó, amit keres a kedves olvasó az a kettős mérce. Felháborító a döntés és jól mutatja, hogy az UEFA besúgói (mérkőzés ellenőrei) korábban még soha nem járhattak meccsen, hiszen ott a szurkolók, de még a játékosok szájából is elhangoznak néha csúnya szavak, sőt szurkolás közben mondunk olyan dolgokat is, amiket valójában nem gondolunk úgy. Ez benne van a fociban, ahogy az is, hogyha sokat cselezel, akkor előbb-utóbb felrúgnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. július 12. 10:43
Bohár Dániel (888.hu): "elnézve a többi mérkőzést és egy csomó más atrocitást, akkor érthetetlen, hogy miért minket büntettek meg ennyire. Egyedül az angolok kaptak még büntetést, akik kifütyülték a dán himnuszt és ami tényleg borzasztóan felháborító, hogy a dánok kapusát Kasper Schmeichelt egy lézerrel próbálták elvakítani. Ez nem ért zárt kapus mérkőzést, de az LMBTQ-ellenes molinó igen." Bohár, Bohár, csak azért "érthetetlen" neked, (mert bár utalsz rá), de sunyi módon elhallgatod, hogy a büntetés hátteréről a Nemzeti Sportban megjelent MLSZ összefoglalóban a többek közt ez áll: 3. A Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartás vétségének büntetését az UEFA Fegyelmi szabályzat 14. paragrafusának (2)-(3) pontjában (nem hivatalos kivonatos fordítás): „14.par.(2) Ha egy vagy több szurkoló az (1) bekezdésben leírt magatartást tanúsítja, a felelős tagszövetséget vagy klubot minimálisan a stadion részleges bezárására büntetik.” 14.par. (3) VISSZAESÉS esetén a következő fegyelmi intézkedéseket kell alkalmazni: a) a második szabálysértést egy (1) zárt ajtó mögött lejátszott mérkőzéssel és 50 000 euró pénzbüntetéssel büntetik; b.) minden további szabálysértést EGYNÉL TÖBB zZÁRT AJTÓK MÖGÖTT LEJÁTSZANDÓ mérkőzéssel, vagy stadion bezárásával, mérkőzés törlésével, pontok levonásával és/vagy a versenyből való kizárással büntetik.” 4. A Rasszizmus és egyéb diszkriminatív magatartás esetében kiszabott fegyelmi büntetés ELÉVÜLÉSI IDEJE 3 év. A magyar válogatott a 3 ÉVEN BELÜL Rasszizmus és diszkrimináció vétsége miatt 2019 MÁRCIUSÁBAN és 2019 SZEPTEMBERÉBEN KAPOTT az UEFA-tól FEGYELMI BÜNTETÉST." https://www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/mlsz-ezert-buntetett-az-uefa-eddig-nem-ismert-reszletek-2837593 TOVÁBBÁ, Bohár, emlékeztetlek, hogy az MLSZ elnöke, Csányi SÁndor az UEFA ALELNÖKE (2019 óta) és tagja az UEFA végrehajtó bizottságának (2015 óta). Az MLSZ közleményében nyoma sincs annak, hogy az e fontos UEFA pozíciókban lévő Csányi kétségbe vonta volna az UEFA büntetés alapjául szolgáló bizonyítékok hitelességét. Kizárt, hogy pont ő ne nézte volna meg, ne hallgatta volna meg azokat a felvételeket.
tartarossz.blog
2021. július 12. 07:34
kurva anyádat megbaszod kulákszarházi Bohár patkány!
pemete jakab
2021. július 11. 19:32
Bohár: elmondom a véleményemet. Felesleges. Tudjuk az, ami Viktorkának.
még fokozza
2021. július 11. 15:37
A focihuligánok kezdték el követelni, hogy mindenki álljon fel a Nélküledre. Akkor ti mind essetek térdre. A bicikli sávot meg meghosszabbítjuk Bicskéig. Ha nem tetszik. Oszt jó napot és bekapod Dani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!