Az önkormányzatok megsarcolásával közvetlenül az embereket bünteti a kormány

2021. július 13. 12:38

A kormányváltás után véget vetünk városaink kifosztásának.

2021. július 13. 12:38
Szabó Sándor
MTI-OS

„A Orbán-kormány Európában egyedülálló módon a koronavírus-járvány és a gazdasági válság idején – támogatás helyett – az utolsó bevételeiktől is megfosztja az önkormányzatokat. Az elvtelen és esztelen megszorításainak kárvallottja pedig több millió honfitársunk. A g7.hu számításai szerint az ellenzéki vezetésű városok lakóitól fejenként 39 ezer forintot vett el a Fidesz.

A kormány nem a válságból való kilábalásért küzd és nem is a vírus ellen harcol, hanem a szabad önkormányzatok ellen. A gépjárműadóból és az iparűzési adóból származó bevételek elvétele, a szolidaritási adó megemelés, a különleges gazdasági övezetek kijelölésének lehetősége sem a fejlődést szolgálják. Ezekkel csupán egyetlen célja van a Fidesznek: a független önkormányzatok megroppantása.

Városaink kifosztása azonban nem kormányzás! Az MSZP továbbra is azt ígéri amennyiben jövőre miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt akkor jóvátételt fognak kapni a válsághelyzetben is szorongatott önkormányzatok. Az önkormányzatok visszamenőleg kárpótolást fognak kapni a koronavírus-válság alatt elvont iparűzési adó és gépjárműadó miatti bevételek kieséséért és eltöröljük a különleges gazdasági övezetek kijelöléséről szóló törvényt.

Minden korábbinál nagyobb szükség van a szabad önkormányzatokra, ezért az MSZP „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában kiemelt helyen szerepel az önkormányzatok önállóságának megerősítése. Azt akarjuk, hogy a települések feladatellátási, gazdasági és szakmai önállósággal rendelkezzenek. Az önkormányzatok anyagi helyzetének biztosítása érdekében pedig a kötelező feladataik ellátásához szükséges pénzügyi fedezetet az állami költségvetésből igazságos rendszerben javasoljuk biztosítani.”

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AROON
2021. július 13. 17:55
Kifosztás? Nézd meg azokat a városokat, kerületeket, ahol az ellenzék vezet. Mind csődközeli állapotban van. Ja hogy mindben ezt szeretnétek?
Bájron
2021. július 13. 16:53
Barom!
dave
2021. július 13. 16:52
Mi van Sanyika! Eddig meg se szólaltál, észre sem lehet venni még a parlamentben sem. Most szóltak, hogy aktivizáld magad? Elég gyenge a belépőd ferkóékhoz.
zakar zoltán béla
2021. július 13. 16:04
00
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!