A Kultúrember, a Melós és a Humorzsák

2021. július 08. 10:56

Folytatódik az ellenzéki előválasztósdi nevű tragikomédia. Országot és világot járnak a szereplők, miközben megpróbálják megmutatni, hogy mennyire komoly, amit csinálnak.

2021. július 08. 10:56
Nagy Dóra
Magyar Hírlap

„Amíg a Momentum épp külföldön árulja a hazáját, és biztosítja a gazdikat, hogy bukni fog az Orbán, Dobrev meg belezavarodik a gender ködös útvesztőibe, új alkotmányért sipákol, addig a cimbik itthon dolgoznak a szebb jövőjükön.Karácsony Gergely hivatalba lépése óta nem csinál mást, csak erre a kampányra készül, így szinte minden napra jut tőle egy hangzatos program. Megtudtuk, hogy a köztéri gaztenger neve méhlegelő, és a zöldpolitikát és tisztább levegőt meg az szolgálja, ha több órát ülnek az autósok a dugóban.

Gergely el is fáradt, álmos, meg születésnapja is volt, amit a barátaival ünnepelt meg, de azért arra csak jutott ideje, hogy a programismertetőjét összerakja. Igazi mindenki fia ez a Gergő, ugye? Aztán persze meghirdet olyan dolgokat, amik amúgy vannak, majd jöhetnek a szokásos frázisok, belengeti, hogyan fognak progresszív adóztatás címén pénzeket beszedni az emberektől, és a jóvátétel szócskát ismételgeti kétpercenként. Na meg lesz igazság, emberség és szolidaritás. Egyenlőség nyilván nem, mert jól tudjuk, hogy minden bolsinál, így a mostani liberálszuperzöldeknél is ez azt jelenti, hogy »mindenki egyenlő, de vannak, akik egyenlőbbek a többieknél«. Gergő persze nem marad egyedül a harcban, beveti a celebhadsereget is a 99 luftballon zászlaja alatt, mert az már Bidennek is bevált. Exmodellek és színésznők adják elő, micsoda nagyszerű jellem a Gergő. Ő a Kultúrember, szemben a mucsai Orbánnal. Legközelebb javaslom, hogy miközben méltatják magasra nőtt bábjuk érdemeit, csicseregjenek a madarak, legyen halk méhzümmögés a háttérben, és az égen meg mosolyogjon rá a napocska is, ezzel mutatva, hogy Gergő igazi jóember.

Jakab Péter ezzel szemben sosem kedvelte a szivárványos tündérmeséket, ő inkább a furkósbotért van oda, mert ő a Melós. Legalábbis a szépen begyakorolt felszólalásai szerint, amiket dagadó erekkel a nyakán szokott előadni a parlamentben. Igen ám, de mi van akkor, ha tényleg összefut egy melóssal? Aki nyugodtan szeretné végezni a dolgát, de nem tudja, mert éppen bősz mészárosozások közepette elállják az útját. 

Az viszont igaz, hogy a Ballik elnöke legalább azt elérte, hogy ne arról szóljanak a hírek, hogy a kutyát nem érdekli az országjárása, hanem arról, hogy a valódi melós végre megkérdezte, ami mindannyiunkban felmerül a ténykedését látva. Kíváncsian várom, hogy legközelebb mivel mennek majd oda a nép bőrjakós gyermekéhez az utcán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. július 08. 17:41
Kedves Aranyos Nagy Dóra kisasszony, újságíró! Ez az írása qrvajora sikerült! Néhány percig ezen nevettem. Írjon nekünk máskor is! Köszönjük!
tölgy
2021. július 08. 11:30
Dóra, ez vitriolosra sikeredett. Gratula!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!