A KISZ szelleme visszatért

2021. július 07. 09:00

Fidelitasosnak lenni kínosabb, mint Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdáira vadászni.

2021. július 07. 09:00
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„A méhlegelők kapcsán kiderült, hogy a fidelitasos hobbikertészek elől semmi nincs biztonságban. A probléma mégsem azzal van, hogy mást gondolnak a gyepről, mint a városvezetés – ehhez ugyanis joguk van. Én is láttam már nyugat-európai közparkot méhlegelő nélkül. Akárhogy is, ez egy jó vita, mert arról szól, ami igazán fontos: a civilizáció és a természet viszonyáról, a fenntarthatóságról, az élővilágról és a nagyvárosi lakókörnyezetről. Ahhoz viszont biztosan nincs joguk a Fidelitas ifjúgárdistáinak, hogy a köztulajdont a sajátjukként kezeljék. Novák Elődnek ugyanígy nem volt joga ellopni a fővárosi önkormányzat szivárványzászlaját, Rákosi Mátyásnak pedig ugyanígy nem volt joga lefoglalni az egyházak tulajdonát. A polgári kultúrának Magyarországon nyoma sincs.

Csakhogy a fentiekből az következik, hogy ebben az országban a nemzeti együttműködés rendszerének lopott vagyona sem lesz soha biztonságban, mert nemcsak az ellenzéki érzelmű választópolgárok akarnak elszámoltatást, de az Orbán-rendszer saját utánpótlása sem tisztel semmit, ami a másé. Egyedül az erőt tisztelik – ezt jól megtanulták az ifjú sakálok. Ha Orbán Viktor egy nap gyengeséget mutat majd, ugyanúgy számolnak le vele, ahogy ő Simicska Lajossal, Spéder Zoltánnal és Gyárfás Tamással. Eltanulták a módját.

Fidelitasosnak lenni ma már kínosabb, mint Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdáira vadászni, Dancsó Peti trash-videóit lesni, vagy Schobert Norbi tanácsai szerint élni. A Fidelitas-brand egyet jelent az önérzetes szolgasággal és a méhlegelő módjára burjánzó ostobasággal. Aligha a véletlen műve, hogy az elmúlt évtizedek két legtörekvőbb, leggátlástalanabb és legkarizmatikusabb politikusa, Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc még a Kommunista Ifjúsági Szövetségből ismeri egymást. Kettőjük közül egyértelműen Orbán Viktor lett a sikeresebb – a Fidelitas képében pedig újraalkotta a KISZ-t, hogy a hatalmi osztály következő nemzedéke se legyen különb, mint ők, akiket még az MSZMP tenyésztett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antal Béla
2021. július 07. 14:28
"Ahhoz viszont biztosan nincs joguk a Fidelitas ifjúgárdistáinak, hogy a köztulajdont a sajátjukként kezeljék." Ahhoz valóban nincs, de a többi embertársuk érdekében, allergiások, asztmások, kutyatulajdonosk, POLGÁRI ENGEDETLENSÉG címén megcsinálni más dolgát, mert a DK-nak szüksége van újabb és újabb "bitcoin" bányára, ahhoz azért van. Mint a cikket hosszú kutató munka után megíró Puzsér úr bizonyári kiderítette, hogy a méhek kb. 1km=1000m-es körben gyűjtik be a virágport. 1. a fűfélék nem virágoznak 2. a Bocskai úti legelőknek nagyon örültek a Móricz zsigmond körtéri méhészek. Ez legalább olyan mérvű precizitás Öntől, mint a repülők üzemanyag fogyasztásáról tett felkészültsége. MAJD BESZÉLGESSÜNK ŐSSZEL A POLOSKA INVÁZIÓ IDEJÉN A LEGELŐKRŐL ÉS A PARLAGFŰ MEZŐKRŐL.
repulok
2021. július 07. 13:07
Már minden világos, Robi valahol tag szeretne lenni. Sóvárog a lelkem, de a közösségek nem látják szivesen a buggyantakat. Talán a hitgyüli még befogadná, de ott van tagdíj, ezért nem jelentkezik. Titkos vágya a Fidelitas, ahhoz meg túlkoros. A KISZ lett volna számára ideális, mert a nagyok mind ott voltak. De hol van már a KISZ...
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. július 07. 11:47
Óriási sértődött visítozást váltott ki az utóbbi pár Fidelitas-akció, még sok ilyen kell
Korrupt Kornél
2021. július 07. 11:28
Puzsérnak lenni a legkínosabb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!