A jéghegy tetves csúcsára nyugodtan kiteríthetjük a szivárványzászlót

2021. július 02. 20:15

A világ legélhetőbb fővárosa Bécs, kivéve, ha nő vagy, és óriáskivetítőkön megy a foci.

2021. július 02. 20:15
AV Freron
Facebook

„Szóval azt hiszitek, hogy mindent megtehettek. Dehogy hiszitek, bele se gondoltok, csak megteszitek.

A világ legélhetőbbnek kikiáltott fővárosainak egyike: Bécs. Évek óta a toplista élén szerepel, ideális lakóhely minden szempontból. Kivéve, ha például nő vagy, és a Dunaparton lévő óriáskivetítőkön megy a foci szombat este, és szeretnél a tömegen átvágni. Esetleg nem egyedül szeretnél, de rögtön öten vagytok nők, mind késői harmincas, korai negyvenes, sorban fúrjátok át magatokat a tömegen, és mire átértek húsz méternyi embermasszán a végén döbbenten és robbanásközeli dühvel mondjátok egymásnak, hogy a húsz méter alatt több alkalommal is, többen is belemarkoltak a feneketekbe, de persze legyetek politikailag korrektek és csak annyit mondjatok… várj, ne mondjatok semmit, mert az már nem politikailag korrekt. Csak a segged fogdosása nem bűn, az ujjal mutogatás az már az – szép régi nyelv a török meg az arab. Persze, van aki ötötök közül reflexből lendíti fel az egyik férfi kezéből a sört a csávó arcába, de csak annyit ér el vele, hogy majdnem megverik érte. A többi négy a döbbenettől meg sem tud szólalni, csak a sunyi, röhögő arcokat nézi.

És ez Bécs, a világ egyik legélhetőbb városa. Kivéve, ha NŐ vagy, úgy tűnik, mert nőként ezek szerint két opciód van: VAGY nem foglalkozol vele, hogy mindenféle suttyó paraszt szexuálisan zaklat anélkül, hogy ennek irányukban bármilyen következménye lenne, sőt, ha nemtetszésed fejezed ki, akkor még a te kurvaanyád és nettó pofán is vernek; VAGY a saját jól felfogott érdekedben egyszerűen úgy döntesz, hogy nem mész bele a tömegbe, mert akkor ezt megúszod.

Bécs, a huszonegyedik század első negyedének a vége felé. Ahol azon kell gondolkodnod, hogy az egy dolog, hogy TE ezt hogyan éled meg és dolgozod fel, de mi lesz a lányainkkal? Mit mondjunk – történetesen mindenkinek van ötünk közül kamaszlánya – a lányoknak? Hogy ne menj a tömegbe? Ne menj sötét utcába? Ne hordj szoknyát? Ne vegyél levegőt? Osonj az aszfalt alatt? Vagy vedd tudomásul hogy ez VAN??

Érzékenyítünk? Valóban? Elfogadásra tanítunk? Azt magyarázzuk, hogy NEM BAJ, ha két lány megfogja az utcán egymás kezét? NEM BAJ, ha két férfi örökbefogad egy gyereket? Az Isten szerelmére….mikor fogunk eljutni oda, hogy két nő az utcán megfoghatja egymás kezét anélkül hogy atrocitás érné őket, amikor még oda sem jutottunk el, hogy a jelek szerint egy nő az utcán nem tud sokszor végigmenni anélkül hogy ne alázzák meg?

Azt hiszitek, hogy mindent megtehettek? Mondjak valamit? Igazatok van. Megtehetitek és meg is teszitek. Aljas, utolsó, rohadvány véglények vagytok mind akik azt gondoljátok, akik úgy vagytok nevelve, akiknek normális az, hogy nőket megaláztok, semmibe vesztek, tárgyiasítotok. És akkor lehet nyöszörögni, hogy nem kéne kihívóan viselkedni. Hülyék vagytok? Kihívóan? Öt családanya, papucsban, sportcipőben, farmerban? De ha két zsebkendőnyi szövet van rajta, akkor se nyúlsz hozzá. Nem szólsz be. Nem fütyülsz utána. Nem ciccegsz. Nem gratulálsz hozzá MELLESLEG.

Azt hiszitek hogy megtehetitek? És igen, tulajdonképpen tényleg meg. Mert mit is kéne ilyenkor tenni? Odaütsz? Igen, az úgy néz ki működik…főleg mert agresszióra ugye agresszió a megoldás. Elrohansz rendőrért? Kihívod a rendőrt? Mert ugye majd megvárnak. Addig elszorongatja a bal farpofádat ha a kezébe adod, nem? Mégis mit kellene tenni? Érzékenyítés? A jéghegy csúcsát kapirgáljuk miközben a víz alatt egy hegyrendszernyi méretű problémahalmaz van amit előbb helyre kellene tenni.

Mégis mit kéne mondanom a lányomnak?

És Bécs? Bécsben nincs egy női politikus aki erről tudna? Vagy egy férfi politikus? Bárki? A közigazgatásban? A világ legélhetőbb városaink egyikében? Ez rendben van? Ha ott rendben van akkor mi többiek mit mondjunk?

A jéghegy tetves, k.rva csúcsára nyugodtan kiteríthetjük a szivárványzászlót, majd jól lefedi a sok megerőszakolt, agyonvert, lelkileg és fizikailag halálba hajszolt női testet, akik mind nem tudták mit is kéne tenni amikor egy férfi BÁNTJA őket.

Utóirat: a 12 éves lányom 13 éves barátnőjét a mostohaapja az anyja és két öccse szeme láttára verte meg. Az anyja nem mert kihívni a rendőröket. A mai naptól a nyárra van egy kölcsöngyerekem is, néma egyezményként az anyjával.

Vétkesek között cinkos aki néma. És én most üvölteni tudnék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2021. augusztus 08. 12:17
Ez ki? A nő aki híres lett, mert megfogták a seggét?
Zsaturnuzs
2021. július 03. 22:32
Pár évtized múlva a saría szerint vizsgálják majd ki az ilyen eseteket. Ha megerőszakolták, akkor ugyebár házasságon kívül létesített szexuális kapcsolatot, ezért kemény büntetés jár, akár meg is kövezhetik majd. A hamis tanúzás már az előző vádpontból következik. A saría szerint ugyanis az együttlét mindig két ember közös döntésén alapul. Csoportos nemi erőszak esetén még súlyosabb a helyzet, minimum a közerkölcs és a közszemérem megsértése állna fenn. Egy muszlim jogtudós talán kifejti, mi várna a hölgyre. A papucs, sportcipő, farmer egészen biztosan nem felel meg a muszlim előírásoknak, erről tanácsos lenne hallgatni a kivizsgálás során.
balbako_
2021. július 03. 21:35
Akkor mégsem a világ legélhetőbb városa Bécs, mert nekem is van feleségem, lányom, menyem és a városi tömegen átmennek anélkül, hogy a feneküket markolásznák - még most! Mert a liberális városvezetés alatt az effélére hajlamos elemeket felbátoríthatják erre is. Ám, aki el akar kerülni hasonló állapotokat az takarítsa el a politikából a balliberálisokat és adja át a hatalmat a kereszténydemokrata konzervatívoknak.
papajoe
2021. július 03. 17:04
Befurakszik az összezsúfolódott szurkolók közé, aztán siránkozik hogy megfogták a seggét! Agyhalott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!