A horvát parlament felfüggesztette Vinko Grgic képviselő mentelmi jogát

2021. július 28. 07:50

Vajon mi lenne, ha Magyarország is csatlakozna az Európai Ügyészséghez?

2021. július 28. 07:50
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Idehaza nagyjából visszhang nélkül maradt, de alig egy hónappal a munka hivatalos megkezdése után meg is lett az Európai Ügyészség első komoly fogása: a horvát parlament felfüggesztette Vinko Grgić képviselő és polgármester mentelmi jogát. Grgić urat vesztegetés elfogadásával vádolják, amit egy 562 ezer eurós EU-s támogatásból megvalósuló hulladékfeldolgozó üzem építésekor követett el. A vád szerint kb. 10 százaléka tűnt el a pénznek. Vajon hány magyar képviselő és polgármester ellen indulhatna hasonló eljárás, ha Magyarország is csatlakozna az Európai Ügyészséghez?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2021. július 31. 09:52
Cseh ügyben is lesz komment?
Tiszafa
2021. július 28. 20:00
"Vajon mi lenne, ha Magyarország is csatlakozna az Európai Ügyészséghez?" Nem tudom mi lenne...Cseh (k)ATKÁval? Szerintem ugyan úgy megúszná az egészet, mint így hogy nincs ez az AVH-ra hasonlító európai ügyészség.
Kétes
2021. július 28. 15:54
Mi lenne? Hát Csehatkát pl. nem vinnék el, mert az európai ügyészség egy politikai testület (libsevik irányítás alatt) és nem az igazság kiderítése a feladata, hanem a konzik üldözése. Erre a román némber a garancia.
istvanpeter
2021. július 28. 15:45
Nem véletlen, hogy a Codruta lett az Európai Ügyészség vezetője, akit a visszaélések miatt váltottak le a román különleges ügyészség éléről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!