Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye azonban tényleg több a soknál

2021. június 23. 16:16

Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást.

2021. június 23. 16:16
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A pedofil-ellenes törvényhez illesztett kissé homofób módosító javaslatról két körben is leírtam a kritikámat: cinikusan megbélyegző, legalábbis a 14-18 éves korosztályt illetően indokolatlanul diszkriminatív és a »homoszexualitás népszerűsítése« fordulat nem felel meg a normavilágosság követelményének. Von Der Leyen uniós bizottsági elnök közleménye azonban tényleg több a soknál, azt írja: »Ez a magyar törvénytervezet szégyenletes. Nem csak szexuális irányultság alapján diszkriminál, hanem az EU alapvető értékeivel is szembe megy. Ebben nincs kompromisszum.« 

Na most akkor lássuk azokat a híres európai értékeket, amikben nincsen kompromisszum. A derék, »alapvető értékekben« kompromisszumot nem ismerő német kormánypártok '89-'90-ben keblükre ölelték és rögtön az európai szalonokba vezették azokat a magyar posztkommunista vezetőket (és pártjukat), akiknek egyeduralma alatt a titkosszolgálat homoszexualitással zsarolt, tett tönkre embereket, homoszexuális kapcsolat miatt meghurcoltak embereket, homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást tartani nem lehetett.

Aztán a kilencvenes években – az »alapvető értékek« jegyében – Brüsszel úgy juttatta el Magyarországot a csatlakozás kapujáig, hogy a magyar büntetőjog még diszkriminálta a homoszexuálisokat: a 37/2002 (IX. 4.) AB határozat nyomlálta ki az utolsó homofób passzust a Btk.-ból. Aztán Magyarország -megintcsak az »alapvető értékek« jegyében – úgy csatlakozott az EU-hoz 2004. május 1-én, hogy a magyar jog nem ismerte el az azonos nemű párok együttélését. Ezt csak a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló 2009. évi XXIX. törvény tette meg. Ma Magyarországon a büntetőjog nem üldözi és nem diszkriminálja a homoszexualitást, lehet homoszexuális egyesületet alapítani, felvonulást szervezni, a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvény továbbra is hatályban van. A fideszes törvénymódosítás ettől függetlenül disznóság. Csakhogy ezt nekünk, magyaroknak kell megoldani. Német asszisztencia nélkül.”

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2021. június 23. 20:59
azt mondja a Schiffer, hogy a "...fordulat nem felel meg a normavilágosság követelményének..." Hova szarjak, hova szarjak? Mi a tetves libernyák előírásszagú nyavaja az a normavilágosság?! Ha énnekem a normám, amit ugyebár én úgy definiálok, hogy az függ a neveltetésemtől, iskolázottságomtól és eddigi életem során ért összes jellemet, gondolatot és értékrendet befolyásoló körülmények sokaságától, nem világos, akkor én már megint fújj milyen csúnya-rossz fiú vagyok?! Az egyének normáját, (ha az nem kötődik bűncselekményhez és jogsértéshez) ami ugyebár minden egyes egyénnél más és más - hiszen ezé' vagyunk különbözőek!!!! bazdd meg Bandi! .- azt hogy lehet rangsorolni, Hogy ezé jó és akkor világos, azé meg rossz, tehát sötét. Azt hiszem, hogy a liberalizmus amiből végül is az összes mai uralkodó dogma kinőtt a legsötétebb, legaljasabb és leghamisabb normának hazudott elvárás.
Vasalo
2021. június 23. 19:51
Megint firkál ez a szar alak?
yndi
2021. június 23. 18:50
Csak az az apró részlet nem derült ki Schiffer írásából, hogy Schiffernek mi a gondja von der Leyen véleményével.
Pipas 3
2021. június 23. 18:03
Végre látom hogy nem minden ellenzéki gondolkodó embernek ment el a józan esze! Gratulálok Schiffer András, a kiváló értékes írásához!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!