Védjük meg a Mocsáros-dűlőt!

2021. június 12. 13:26

A vírus sem tudta tönkretenni azt az erős közösséget, amit az évek során következetes munkával létrehoztunk.

2021. június 12. 13:26
Bús Balázs
Facebook

„Védjük meg a Mocsáros-dűlőt! A kerület több pontján megkezdtük a személyes aláírásgyűjtéseket a Mocsáros-dűlő megvédése érdekében. Nagyszerű élmény volt a vírushelyzet után újra találkozni, beszélgetni az óbudai polgárokkal Óbuda-Békásmegyer jövőjéről. Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy ránk szánta idejét és elmondta véleményét! Köszönöm a kedves szavakat, jól látszik, hogy a vírus sem tudta tönkretenni azt az erős közösséget, amit az évek során következetes munkával létrehoztunk. Jó volt Békásmegyeren is megélni a felénk áradó szeretetet. Újraindítjuk Óbudát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. június 13. 05:06
A dolog lényegét aszimptota bejegyzései tartalmazzák. A többi csak fideszes szarkeverés. Nem teljesen véletlenül jól ismerem a Mocsáros-dűlő körülményeit, és történetét, és azt is, hogy az elmúlt 10 évben pártunk és kormányunk hány ízben igyekezett a kezét rátenni erre a területre. Van máig vissza nem vont kormányhatározat is a Nemzeti Lovasközpont létesítésére vonatkozóan, amelyhez a Bús vezette képviselőtestület is hozzájárulását adta 2017-ben. (Miközben persze a terület akkor is a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában állt. De ez nem számított: mindkét Önkormányzat fideszes volt.) Így most ez az ájvékolás meglehetősen hiteltelen.
121212
2021. június 12. 22:08
Az nem zavart, hogy Garancsi lakóparkot épített a Rómain, de most majd ellenzékből megmented a senki által nem fenyegetett Mocsárosdűlőt.
manitowoc
2021. június 12. 18:38
Bús Balázs, bukott fideszes polgármester primitív sunyiskodásáról van szó. A tények: "1994-ben a 85 hektáros kaszálós-legelős nyílt területrészből 24,6 hektárt fővárosi védettség alá helyeztek, mivel még mindig jelentős vizes élőhelyfoltokat azonosítottak rajta. A lehatárolás azonban teljesen esetleges és szűkre szabott volt. A terület keleti sávjának az biztosított némi védelmet, hogy erdő besorolást kapott, viszont a nyílt térség nagy része még (most tessék figyelni!!!) a 2017-ben (vagyis Tarlós alatt!!!) elfogadott fővárosi településszerkezeti tervben is Lk-2 minősítéssel szerepelt, vagyis kisvárosias beépítésű LAKÓTERÜLETKÉNT. A korábbi szabályozás ezen a tervlapon tanulmányozható, jól látszik, hogy az összesen 156 hektáros területnek durván fele maradt volna zöld (védett, illetve erdő), a másik felét pedig BEÉPÍTÉSRE SZÁNTÁK. Ezzel szemben a fővárosi közgyűlés most február 24-én módosította a településszerkezeti tervet, és egy tekintélyes darabot átsorolt az Lk-2 övezetből beépítésre nem szánt övezetbe. Az új szabályozás ezen a linken tanulmányozható (a 65-231 és a 65-213 számú szelvényeket érdemes összehasonlítani az előzővel). Lényeges az is, hogy a zöld terület nagy része természetközeli besorolást kapott." https://www.valaszonline.hu/2021/03/10/mocsaros-fejlesztesi-koncepcio-budapest-termeszetvedelem-beepites/ A FENTI LINKEN "A beépíthetőség csökkentése a területen a korábbi rendezési tervekhez képest" aláírással közölt ábrákat, valamint "A Mocsáros szóban forgó területsávja azonban a dűlő legkevésbé értékes része. Így fest a valóságban" szöveg alatti képet tessék nézni!
OrangeOrder
2021. június 12. 14:28
Még mindig nem érem fel ésszel, hogy tudták ezt az MSZP-s DK-s dezertőrt megválasztani Búsék után a kerületiek. Nem baj, kaptak méhlegelőt meg sünteleltetőt helyette, baszki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!