Várom Baranyi Krisztinától a „Szabad Székelyföld” utat

2021. június 02. 11:27

Ez nem cinizmus akar lenni, minden elnyomott kisebbség sorsát abszolút átérzem.

2021. június 02. 11:27
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Várom Baranyi Krisztinától a »Szabad Székelyföld« utat, »A koncepciós perben bebörtönzött erdélyi magyarok« terét, »A felszámolt magyar nyelvű tanítás« útját, a »Az EU által elutasított kisebbségvédő kezdeményezések« utcát, »A törvénybe foglaltan másodrendű a magyar nemzetiségű polgárok« sugárutat, a »Meggyalázott magyar temetők« és »A lerombolt magyar emlékművek« útját is. Van egy pár magyar jogvédő püspök is, akikről meg lehetne emlékezni.

Ez nem cinizmus akar lenni, minden elnyomott kisebbség sorsát abszolút átérzem. De azért érdekes, hogy miközben nemhogy nulla az érzékenység a jelen fővárosi és kerületi koalíció egy jelentős pártjában a magyarellenes jogsértések kapcsán, de még folyamatosan a magyar kisebbségek elleni propagandát tolnak (mibe kerül egy határontúli magyar óvoda, miért kapnak vakcinát, megvett fideszbérencek az erdélyiek, stb), addig óriási az érzékenység a világ túlfelével kapcsolatban.

Az meg egy másik kérdés, hogy ha ez kormányzati politika lenne egy nap, akkor hogyan számolnának el azokkal a szállodásokkal, utazásszervezőkkel, akiknek a Covid hatalmas csapása után a magyarországi kínai turizmus kisesése újabb óriási veszteség lenne. Mert Kína nem érti a tréfát, ennek következményei lennének – sőt lesznek Budapestre nézve. Viszont a kiállásunkért cserébe mit sem kapnánk azoktól a szövetségeseinktől, akiket mélységesen nem érdekelnek a magyarságot érintő jogsértések és például tapsikolva gratulálnak az »1920 óta példamutató román nemzetiségi politikának«, kitüntetik Klaus Johannist, vagy elnézik amit Ukrajna művel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2021. június 03. 10:04
Mi köze a IX. kerületnek, ezen belül a komcsi egyetem tervezett kampuszának a határon túli magyarokhoz??? Sokkal több köze van a tolvaj főnököd parlamentben elhangzott hazugságához: „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit Budapest felelős vezetői nem akarnak. Várjuk, sőt kérjük is, hogy a közgyűlés hozzon egyenként döntéseket, és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. Ha azt mondják, hogy nem kell a Liget-beruházás, akkor nem lesz Liget-beruházás. És ha a Fővárosi Közgyűlés azt mondja, hogy nem akar atlétikai világbajnokságot, akkor nem lesz atlétikai világbajnokság és nem lesz atlétikai stadion. És ha önök azt mondják, illetve a Fővárosi Közgyűlés azt kéri, hogy ne legyen Budapesten Európa-bajnokság, kézilabda-döntő és ne építsünk ezért egy húszezres csarnokot, akkor nem fogunk építeni és nem lesz Budapesten európai bajnoki döntő. Ez a közgyűlés döntésétől függ. Mi csak arra kérjük, sőt ha lehet akkor nógatnánk is a Fővárosi Közgyűlést, hogy minél hamarabb tisztázza, írja le, mi az amit kér, mi az, amit nem kér, és mik azok a nemzetközi szerződések, amiket fel kell mondani - a kormány erre készen áll - azért, mert az új városvezetés bizonyos dolgokat nem vállal. Ezt tudomásul vesszük, csak világos, egyenes beszédet várunk.”
lewdberg
2021. június 02. 22:34
Van több száz fideszes önkormányzat, több fővárosi kerület, előtte volt 9 év Tarlós. Ők miért nem neveztek el ezekre közterületeket? Most miért nem feléjük intézi a kérdést?
koronaszepe
2021. június 02. 19:21
Kína mióta nem érti a tréfát? Ekkor még értette? https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--lJRbhruy--/w_1160/75aqEu3O6c8nCG7Zs.jpeg A kínai turista elköltött pénze hogyan viszonyul az üldözött kínai keresztényekhez?
antioxi
2021. június 02. 19:09
Fudan-ügyben még nincs végső döntés. Ha a végén kiderül, h. a teljes építkezést a kínai állam finanszírozza Baranyi banya vissza kereszteli az utcákat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!