Máris vereséget szenvedett az ellenzék a Fudan-ügyben

2021. június 08. 14:50

Van egyetlen olyan eset is, amikor nem estek pofára a világvégevárással a balosok?

2021. június 08. 14:50
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Sok víz lefolyt a Dunán azóta, hogy a progresszív értelmiség egyértelművé tette, adott egyetemet nem lehet világnézeti alapokon megítélni. Hiszen a CEU – mondták – a fejlett, nyugati világ egyik csúcsintézménye, amelyet a gaz kormány csak azért pécézett ki magának, mert nem tetszenek azok a morális alapok, amelyeken az egyetem működik. Azóta már tudjuk, hogy az Új Múlt Kft. ezen a kiálláson is dolgozott és pályaművet nyertek megoldásukkal.

Hiszen kiderült, mégiscsak számít, honnan jön az a bizonyos egyetem, és milyen szellemi hátteret hoz – szerintük – magával.

Így mára tudjuk, hogy a Fudan Egyetem, amely számos európai egyetemmel együttműködik, és ezzel az elmúlt években senkinek sem volt baja, nem a világ egyik kimagasló, tudományos műhelye, hanem komcsi kémképző.

Való igaz, kevesen gondoltuk volna, hogy a haladásra mindenkor olyan büszke baloldal többezres tüntetést ránt össze, hogy tiltakozzék egy felsőoktatási intézmény ellen, de furcsább eseményeknek is szemtanúi voltunk már. (Halkan hozzáteszem, lassan egy éve ez lehetett az első, normális tüntetési lehetőség, ragyogó idő volt, és az ellenzék legoptimistább beszámolói szerint voltak nagyjából 20 ezren. Na és? Akkor mi lett volna, ha dupla ennyien, tripla ennyien vannak? Semmi. Mi volt a következménye annak a rengeteg embernek 2002-ben, akik a Kossuth téren voltak? Semmi.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. június 08. 23:16
Valóban az ellenzék szenvedett vereséget. Azért visszakoztatok azonnal, Frédi!
lehetkalman
2021. június 08. 21:46
Ez a trombitás hülye? Nem ismeri a gyülekezésre vonatkozó rendelkezéseket sem?
Zsolt75
2021. június 08. 20:04
Mondjuk erre tényleg nehéz volt felkészülni, hogy feri ( karigeri volt akkor az egyik tanácsadója) is meg a maszop is ide akarta hívni a Fudant, most meg nekimennek ...
kiss.istvan770
2021. június 08. 16:53
Normális kerületbe kell áthelyezni a diákvárost. A Fudant pedig több vidéki város szívesen fogadná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!