Torgyáni demagógia a hatványon

2021. június 02. 07:29

Jakab Péter nap mint nap durvább eszközökkel provokálja a kormányfőt és pártját.

2021. június 02. 07:29
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Érdekes politikai kísérletnek lehetünk tanúi mostanában. Az egykori torgyáni demagógiát és agresszivitást a harmadik hatványra emelve Jakab Péter nap mint nap durvább eszközökkel provokálja a kormányfőt és pártját, amivel kiszolgálni igyekszik a gyűlölködő kisember ilyen irányú igényeit, és előnyt próbál szerezni szövetséges versenytársaival szemben. Önmagában az is érdekes tanulmány tárgya lehet, hogy a zsidó származását ma nyíltan vállaló politikus milyen elveket vallva futhatott be évtizedes karriert a korábban egyértelműen antiszemita és rasszista Jobbikban (2009-től miskolci, 2012-től megyei elnök), és a mai megnyilvánulásai mögött van-e valódi meggyőződés, vagy csupán pragmatikus megfontolásból cselekszik.

A fontosabb kérdés azonban az, hogy amit csinál, működik-e, növeli-e a Jobbik támogatóinak számát. Torgyán Józsefnél a patakvérezés sokáig működött, a kisgazda vezér a választói támogatásnak köszönhetően az államfői méltóság küszöbéig emelkedett, hogy aztán a politikai megsemmisülésbe torkolljon a pályafutása. Vajon hova vezet az az út, amelyen Jakab Péter halad?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. június 02. 13:41
Nem lőtt nem kicsit mellé a szerző? Torgyán nem ellenzék volt, hanem az Orbán-Torgyán Polgár Kormány 2. számú vezetője.
VeJoLa
2021. június 02. 12:51
Nem kéne bemenni az utcájába, nem kéne vele törődni, nem kéne rá reagálni. Elég lenne arra reagálni, ha véletlenül valami tényszerűt is mondana, a bunkóságán meg egyszerűen átlépni jelezve, hogy ebben a stílusban nem szándékoznak versenyre kelni vele.
galancza
2021. június 02. 11:41
Gábor! Írd meg azt a tanulmányt jakobinus petya származásáról és politikai pályafutásáról,és minden ezzel kapcsolatos összefüggésekről.De őszintén Gábor, nagyon őszintén. Ideje lenne hogy végre egy közismert fideszes újságíró megírja a igazságot, de tényleg az igazságot az egész ballikról. Gábor! Írd meg hogy jakobinus,zazri,listázó marci,zk dani, torotucsek , n.eli,stb mindenben egyforma sz.csanesszal,sörössel,libás gordival,fletőnéval,körmösbauerrel,acéllal. jakobinusék a kezdetektől fogva szélsőbalosok,kozmopoliták. Csak eljátszottak fletó,körmös fióka,libás gordi,cenzor ildi,stb megbízásából a széljobbert,mert a Fidesszel akarták összemosni a ballikot,nácizmust,hogy a szavazók a "náci" OV-tól rettegjenek az öszödi beszéd után,és rettegésükben fletóékat lássák a kisebb rossznak és ezért szavazzanak fletóékra 2010-ben és később. Szerencsére ez nem jött be, így aztán 2018 után oka fogyotá vált a dolog,ezért aztán nyiltan is összeállta a ballik a fletó vezette baloldallal.
Kétes
2021. június 02. 11:32
Ha Orbánnál csípi a szemed a soros ösztöndíj, akkor lásd meg Jakab mögött a jóval nagyobb külföldi támogatást. Orbán Oxfordban angolul tanult az ösztöndíj segítségével. Jakab viszont konkrétan felforgat abból a pénzből amit a kormányellenes erők feléjük tolnak. Orbán személyes politikai és egzisztenciális kockázatot is vállalt politikai tevékenységével. Jakab kockázat mentesen bohóckodik a Parlamentben, ahol tudja hogy nem vágják pofán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!