Tordai Bence segélyalapú társadalma

2021. június 02. 15:07

A Párbeszéd nevű (mérhetetlen támogatottságú) párt nem tud lejönni az alapjövedelem bevezetésének teljesen elhibázott ötletéről.

2021. június 02. 15:07
null
Bohár Dániel
Bohár Dániel
Origo.hu/888

„A Párbeszéd ötlete többet árt, mint használ, hiszen ha valaki mindenféle tevékenység nélkül ad pénzt az embereknek, akkor azok egy idő után elkényelmesednek, majd felteszik a kérdést, hogy minek dolgozzanak, ha úgyis megkapják a havi fixet. Ezzel egy komplett társadalmi réteget szolgáltatnának ki, és taszítanának egy olyan szakadékba, ahonnan rendkívül nehéz kimászni.

Magyarországnak nem volt még olyan történelmi időszaka, amikor ne a munka vitt volna előre minket.

Tordai nagyszerű tervével már máshol is próbálkoztak. Finnországban 2017-ben indítottak egy kétéves tesztet, amelynek során 560 eurót adtak bizonyos kiválasztott munkanélkülieknek. Mindenki minden hónapban megkapta a pénzét, függetlenül attól, hogy talált, vagy egyáltalán keresett-e munkát. A kísérlet csúnyán elbukott, hiszen semmiféle hatást nem értek el a foglalkoztatást tekintve.

Értem én, hogy Karácsonynak vagy Tordainak tetszik, hogy munka nélkül lehet pénzt kapni (lásd: főpolgármester), de a valóság ettől egy kicsit keményebb.

A munkánál kifizetődőbb megoldás még nem született.”

Kép forrása: MTI / Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2021. június 03. 14:17
Az alapjövedelem egy liberál-bolsevik szemfényvesztés. Arra való, hogy biztosítsa a munkakerülők szavazatait a baloldali politikusok megválasztásához.
duzur
2021. június 03. 09:19
Mindegy, hogy minek nevezik, mint ahogy az is mindegy milyen címszó alatt müködik az olyan társadalom, ahol a többség keserüen szükölködik míg a kevesek vigan dözsölnek...
KannibálTatárÚr
2021. június 03. 00:02
Mi a baj az alapjövedelmmel? Az összes "igazi demokratát", "értelmiségi elitet", "művész urat", "nem propagandista újságírót", "ruhatár szakos" diplomást, "véleményvezért", ..., stb. el lehetne küldeni alapjövedelemre. Az általuk bitorolt épületeket pedig gazdaságossan ki lehetne használni. A munkát végzők annyival többet keresnének, hogy mindenki (normális) dolgozni akarna.
enes
2021. június 02. 20:48
TB nem hülye. Szavazatokra hajt. Több jszavazó jön, mint amennyi elmegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!