A kormány éppen most adósítja el nyakig Magyarországot

2021. június 08. 11:09

Ezt nem hagyhatjuk!

2021. június 08. 11:09
Szél Bernadett
Facebook

„Ez egy vicc, kétharmad sem elég nekik ahhoz, hogy meg merjenek szólalni, ha a kínai kommunista hitelről van szó! Ma reggel új jogfosztó szabályt léptettek érvénybe miattam az Európai ügyek bizottságában. Amikor a Fudan egyetem ügyét akartuk napirendre vetetni múltkor, elvittük a falig az ügyet — nagy vita volt, rosszul jöttek ki belőle, ezért mára kitalálták, hogy nem kell a beszéd a politikába, inkább némán, vita nélkül szavazzák le a kezdeményezéseket.

És hogy mi lett volna ma? Várhelyi Olivér uniós biztos meghívását kezdeményeztük Cseh Katalinnal és a téma a kínai hitel lett volna — egyrészt vicc, hogy az Európai ügyek bizottsága egy fontos ügyben nem meri meghívni az uniós biztost, másrészt azért akadt el a hangjuk, mert Várhelyi az Európai Parlamentben Montenegro országjelentése kapcsán felvetette, hogy a kínai hitel súlyos kockázatot jelent az ország számára és az Uniónak meg kellene fontolnia, hogy ehhez hasonló esetekben pénzügyi mentőövet biztosítson a bajba került szövetségeseinek — ma erről beszélgettünk volna az ülésen, és Várhelyinek nyilván lett volna véleménye itt is, hiszen az őt delegáló kormány éppen most adósítja el nyakig Magyarországot.

Ezt nem hagyhatjuk — minden eszközzel küzdünk, vigyétek hírét annak, hogy olyannyira rosszul vannak saját politikai árulásuktól, hogy inkább egy mukkot sem szólnak. A kínai hitel a Fidesz végső árulása!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 08. 21:55
"egy négycsillagos kínai tábornok, a hadsereg második embere járt márciusban Magyarországon. "Stabil katonai kapcsolatokat szeretnének kifejleszteni a négy európai állam hadseregével" – írja a Global Times, amely hűen közvetiti a pekingi irányvonalat. Ez igen izgalmas. Főként annak tudatában, hogy a négy kiszemelt európai "partner" közül Görög- és Magyarország NATO tagok"" "Tony Blinken, amerikai külügyminiszter nemrég arra figyelmeztette Brüsszelben a NATO tagállamok külügyminisztereit, hogy Kínát az USA stratégiai ellenfélnek tekinti. Eközben Cuj Hongcsian, a pekingi hadügy európai osztályának vezetője így nyilatkozott: "Folyamatos a kapcsolat a négy európai állam hadseregével. Komoly kapcsolat alakulhat ki a fegyverzet technikai együttműködésben, illetve a kiberbiztonsági kérdésekben. Majd közölte, hogy közös hadgyakorlatra is sor kerülhet.""" https://mandiner.hu/cikk/20210608_juszt_hogy_kepzeli_ez_a_zakkant_hogy_kinaval_mukodik_egyutt_a_hadsereg
bagira
2021. június 08. 20:00
Fudan építési költségét jobban szeretnétek ellopni , féltek 2022-re a közkassza üres lesz , nem tudjátok a zsebeteket tömni az Orbán kormány pénzéből.
Bájron
2021. június 08. 19:53
Berni már megint szeles vagy,te kis buta!
Kristály
2021. június 08. 17:10
A libsi egyetemek éhen halnak majd.Rohadj meg haaaa hazaáruló vagy és biztos az vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!