Papírtigrisek

2021. június 10. 10:33

Európa nem attól lesz erős és versenyképes, hogy külpolitikai nyilatkozatokat ont magából.

2021. június 10. 10:33
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„Ne gondoljuk azt, hogy amikor Magyarország megvétóz egy közös nyilatkozattervezetet, akkor mindenki más tökéletesen elégedett lenne a dokumentummal. Nem így van, csak legfeljebb nem mernek kiállni. A magyar álláspont ezzel szemben az, hogy veszélyes ostobaságokhoz asszisztálni nem szabad.

Az Európai Unió nevetségessé teszi magát, amikor hatástalan papírokkal akar megfenyegetni nagyhatalmakat, politikai rendőrséget játszik, lekezelő, kioktató stílusban bírálja az unió stratégiai partnereit is. Végtelen arrogancia van emögött, ami nagyon jellemző az uniós liberális elitre. Csak hogy el vannak tévedve, mert amíg ők gyártják a dühös nyilatkozatokat, a világ megy tovább, sőt, a világ elmegy mellettünk.

Európa nem attól lesz erős és versenyképes, hogy külpolitikai nyilatkozatokat ont magából. Főleg nem akkor, amikor nem az első válságot kezeli félre. A kizárólagosan a nyugati vakcinákra, a közös EU-s beszerzésre hagyatkozó uniós országok bő egy-másfél hónappal vannak lemaradva hazánk mögött. A kormány ugyanis időben felismerte, hogy nem szabad kizárólag a nyugatiakra hagyatkozni, kellenek a keleti vakcinák. Nem csinált ebből politikai kérdést, hiszen a vakcinánál az a lényeg, hogy működjön.

Ez ugyanúgy szuverenitási kérdés, mint hogy a nemzetállamok megtarthassák a jogukat arra, hogy igenis megvétózzanak közös döntéseket, nyilatkozatokat. Magyarország nem papírtigris akar lenni, hanem erős, szuverén ország. A járványkezelés és a gazdaság mutatói bizonyítják, hogy ez a helyes irány, Magyarország a történelem jó oldalán áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huncsi
2021. június 10. 22:57
Ennek nőnek sincs egy önálló gondolata sem, már évek óta....milyen érdekes, mindíg csak akkor jut eszébe valamiről írni, a dicső Vezérünknek eszébe jut valamit kinyilatkoztatni, na akkor viszont ezerrel nyomatja a faszságait
annamanna
2021. június 10. 19:21
Mt 5,37 Hanem legyen a ti beszédetek: Úgy úgy; nem nem; a mi pedig ezeken felül vagyon, a gonosztól vagyon. Az EU attól erős, ha a tagok EGYÜTT HÚZNAK. Aki folyton szabotál és akadályoz és keresztbe tesz és lázít és széthúz és összezavar, az elgyengíti az EU-t. És ez a valaki személyesen Orbán Viktor.
olajfa1
2021. június 10. 13:27
Mindíg akkor foglalkoznak a külpolitikávaL, amikor a belpolitikával nagy bajok vannak! Mi is van az euróval? Mi is van a migrációval?... Na ott sepregessék az EU korifeusai a szemetet...
Akitlosz
2021. június 10. 13:25
"Európa nem attól lesz erős és versenyképes, hogy külpolitikai nyilatkozatokat ont magából." Mástól sem lesz az. Lehetne, de nem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!