Hivatalos: Bocsánatkérés és sérelemdíj kifizetése vár a Jobbik képviselőjére

2021. június 08. 07:44

A bíróság megállapítása szerint Dudás „kifejezetten tudatosan állított valótlanságot”.

2021. június 08. 07:44
null

„Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője hazudott rólam, és ez esetben nem vagyok köteles tűrni a hazugságokat” – kezdte bejegyzését Oroján Sándor, a Fidesz egri önkormányzati képviselője hétfőn, melyben közölte

Bocsánatkérés és sérelemdíj kifizetése vár a Jobbik képviselőjére.

Oroján Sándor, fideszes politikus ugyanis másodfokon pert nyert a jobbikos Dudás Róbert ellen, akinek így rágalmazásért nyilvánosan bocsánatot kell kérnie és 250 ezer forint sérelemdíjat kell megfizetnie.

Alább a bíróság döntésének vonatkozó részlete:

Fotó: Oroján Sándor Facebook oldala
Fotó: Oroján Sándor Facebook oldala

Előzmények

Az ügy előzménye, hogy a jobbikos országgyűlési képviselő egy ismeretlen tettes ellen folyó nyomozásról olyan bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, amelyben azt állította, hogy az eljárás valójában Oroján ellen folyik. A bíróság azt is megállapította, hogy Dudás „kifejezetten tudatosan állított valótlanságot”.

 

 

Címlapképen: Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, EP-képviselőjelöltje (b) és Dudás Róbert, Mátraballa polgármestere, jobbikos EP-képviselőjelölt A közelgő EP-választás és annak tétje címmel sajtótájékoztatót tart Egerben 2019. április 12-én.

Kép forrása: MTI/Komka Péter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. június 08. 11:05
Na végre, valahára nem csak a nernyikeket kötelezi a bíróság helyreigazításra és sérelemdíj megfizetésére. Az azonban igaz, hogy a nernyikek nem igazán törődnek a bíróságok ítéleteiben foglaltakkal. - Végrehajtást indított a kormányközeli PestiSrácok ellen Gréczy Zsolt DK-s politikus, amiért a lap nem hajtotta végre a bíróság jogerős ítéletét. (2012. 06. 06.) - Végrehajtást indít a TV2 ellen a Jobbik, mert a csatorna szabotál egy bírósági ítéletet (2021.06.08.) - Végrehajtást rendelt el az Origo kiadójánál a Fővárosi Törvényszék , mert több mint 7 hónapon át nem hajtotta végre a Majtényi László és családja által jogerősen megnyert bírósági perben foglaltakat (2021. 05. 01.) - A Media1 végrehajtási eljárást indított az Origo ellen, mert az nem hajlandó eleget tenni a Fővárosi Ítélőtábla azon jogerős, negyedévvel ezelőtti ítéletének, mely helyreigazítás közlésére kötelezte, amiért álhírt közölt a Media1 tulajdonosi hátteréről. (2021. 05. 25.) - Végrehajtót küld az Origóhoz Márki-Zay Péter felesége, mert a kormánypárti lap semmibe veszi a bíróság jogerős ítéletét (2021. 05. 24.) - Végrehajtót küld a Jobbik elnöke az Origo kiadójába, mert az ignorálta a lapot helyreigazításra kötelező jogerős bírósági ítéletet. (2021. 02. 13.) És ezek csak az idén végrehajtásra érett ügyek. Ti pedig a fehér hóllónak örvendeztek?
cutcopy
2021. június 08. 10:48
"Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz"
Rocktoberi
2021. június 08. 10:17
Ha minden moslékkoalíciós hazugság miatt pert indítanának a kormánypártok képviselői, akkor nem maradna idejük az érdemi munkára.
Bitrex®
2021. június 08. 10:08
Pfúj, de büdös lehet már Jakab bőrdzsekije. Télen-nyáron azt hordja, talán még abban is zabálja a piros aranyas parizert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!