A magyar labdarúgó-válogatott megtagadta a karlendítést 1940-ben

2021. június 12. 10:10

A teljes magyar csapat megtagadta a náci karlendítést egy előkerült fotó tanúsága szerint az 1940-es berlini Németország-Magyarország mérkőzés előtt.

2021. június 12. 10:10
null

„Nincs új a nap alatt” – posztolt Sebes Gábor a Pesti Srácok rendszeres vendégszerzője a Facebookon. Az általa megosztott első kép 1938 májusában, Berlinben készült, ahol a Németország-Anglia (3:6) futballmérkőzést megelőzően, százezer néző szeme láttára mindkét csapat tagjai, valamint a bíró is karlendítéssel üdvözölte Adolf Hitlert. 

A Sebes Gábor által közölt második kép 1940 áprilisában – tehát már a háború kitörése után, de még Magyarország hadba lépése előtt – készült szintén Berlinben, szintén egy százezer néző előtt játszott meccsen, amely végül döntetlenre végződött. A náci karlendítés azonban a Németország-Magyarország (2-2) mérkőzés előtt csak hazai részről történt meg. A korabeli Képes Sportban közölt felvétel tanúsága szerint ugyanis a teljes magyar csapat, valamint a belga játékvezető is megtagadta ezt.

Fotó: Sebes Gábor, Facebook

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pataki
2021. június 22. 05:06
Aranyat ér a fénykép. Köszönet érte!! A németek mint látjuk, nem most kezdték az erőszakos sportpolitikát. Hajrá Magyarország!
1000bocs
2021. június 14. 21:50
Ezt te írtad: ..Az sem elég, ha valaki szocialistának vallja magát. Ez áll Hitler diktatúrája esetében is. Még pedig azért, mert a legfontosabb szocialista követeléseket, úm. választójog, sztrájkjog, gyülekezési és szólásszabadság, illetve egy igazságosabb társadalmi és elosztási rendszer, nem valósultak meg. Igazad van abban, hogy a keleti blokkban sem. A nyugati világ számára legkésőbb 1956-ban lelepleződött a magát szocialistának valló szovjet diktatúra valódi természete.. Tehát a korabeli és az utána következő évtizedek szocialista pártjait, berendezkedését és politikáját tekintve Hitler szocialista volt. Az hogy 56 után a nyugat szembesült azzal mi is a szocializmus valójában, az a múlton semmit sem változtat. Addigra a szocializmus országok és tömegek számára létező valóság volt, és ezen semmit sem változtat az hogy a nyugati baloldal lelkiismeretfurdalásában milyen filozófiai bakugrásokkal igyekszik azóta is eltávolítani magát a szocialista rendszerek bűneitől. És igen, igazam van. Amit eddig Hitler ellen cáfolatként felhoztál, arról te magad állapítottad meg hogy a szocialista országokban sem úgy volt, tehát cáfolatként hoztad fel de mégsem cáfol semmit. Tehát a valóság szerint Hitler akkor és ott szocialista volt, viszont a fejedben van egy szocialista eszmény ami semmi esetre sem volt abban a korban valóságos vagy releváns, és annak Hitler nem felel meg. Mint ahogy a korabeli szocialista államok és pártok sem.
Wezuv
2021. június 14. 09:23
Nem csak az hasonlít, az is, hogy akkor is a németek basták szét Európát!
flesh ripper
2021. június 13. 09:44
A karakánság, az egyenes, következetes magatartás nem mindig és nem mindenhol népszerű. A nagyhatalmak inkább díjazzák a kisebb nemzetek vazallusi, szolgai, alázatos, konformista behódolását. Ezért imádják pl. mindig az oláhokat. Ők térdepelnek, ha szükséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!