Nem magyar VAGY szivárványos, hanem magyar ÉS szivárványos

2021. június 23. 17:57

Nem kell választani - mert a szivárványcsaládok is Magyarország részei.

2021. június 23. 17:57
null
Szivárványcsaládokért Alapítvány
Facebook

„Múlt hétvégén elindult egy vita a müncheni stadion kivilágításáról. Vagyis sajnos nem vita – sokkal inkább verseny indult. Mintha az lenne a tét, hogy kik vannak többen és kinek az akarata érvényesül egy szimbolikus gesztusban. Pedig szerintünk egy ilyen kérdésben nem kellene, hogy verseny legyen.

Szerintünk erre a kérdésre nem »vagy«, hanem »és« a válasz. Nem magyar VAGY szivárványos. Hanem magyar ÉS szivárványos.

Nem kell választani – mert a szivárványcsaládok is Magyarország részei. Mi is elsősorban elsősorban magyarok vagyunk és utána szivárvány- vagy más családformában élők.

Ezzel együtt a Szivárványcsaládokért Alapítvány szívesen látta volna a müncheni arénát a szivárvány színeiben. De nem a másik fél legyőzésének kedvéért, hanem a gyerekek miatt. Azok miatt a gyerekek miatt, akiket a most elfogadott törvény védtelenül hagy, amikor kezdenek ráébredni a szexualitásukra. Amikor nem lehet nekik elmondani az iskolában, hogy van olyan, hogy meleg, leszbikus, biszexuális és a többi. Hogy nem velük van a baj, ha esetleg lányként egy lányba szerelmesek. Hogy nem kell emiatt szorongani vagy éppen öngyilkosnak lenni, mert ez normális – más is van így vele. A fontos az, hogy megtalálják a boldogságukat és higgyenek magukban.

Szívesen láttuk volna a szivárvány színeiben az arénát, mert a fociban évtizedes hagyománya van a kiállásnak azok mellett akiket bántanak, akiket megkülönböztetnek, akiknek kevesebb jut, akiket más mércével mérnek. Megmutatni azoknak, akiket a törvény sújt, hogy nincsenek egyedül. #nemvagyegyedul

A focinak ráadásul rengeteg követője van. És azt gondoljuk, hogy akire sokan figyelnek, annak a felelőssége is nagy. És ha már nem lehet az iskolákban beszélni erről, vagy este tíz óra előtt bemutatni olyan népszerű sorozatokat, mint a Modern család vagy a Jóbarátok egyes epizódjai, akkor fontos, hogy más csatornákon keresztül beszéljünk erről.

Szomorúnak tartjuk, hogy ezekről az érvekről alig esett szó az elmúlt napokban. Ebben a vitában nem érvek ütköztek, hanem versengés indult, mintha ebben a kérdésben lehetne nyertes.

Minden családban vannak viták. A jól működő családokban ezeket kibeszélik és megoldják. Mi azt szeretnénk, ha Magyarország egy jól működő család lenne, ahol meg tudjuk beszélni a dolgainkat. És ahol két dolog nem kérdés. Először is, hogy ma este: hajrá magyarok! Másodszor pedig, hogy a #családazcsalád.”

Nyitókép: Tobias Hase / dpa / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2021. június 28. 01:53
Sajnso a liberálisak ostobák. Képtelenek felfogni, hogy ha én nem szeretném a gyerekem hallja az aberrációikról való ideológiájukat, attól még ők ezt elmondhatják a gyerekeiknek. Ha viszontz ők elmondják az én gyerekemnek azt, ami szerintem ebben a korban nem való neki nekem már nincs módom az kiszippantani a fejéből. Sajnos többször észleltem, hogy a liberálisok konkrétan hülyék, és az alapvető logika nem megy nekik. Mondjuk inkább alattomos passzív agresszív látens fasiszták.
bajai
2021. június 24. 11:20
Kuss legyen már végre! A szivárványcsalád az a család, amelyikbe szivárvány baba született. Szivárvány baba: https://www.babaszoba.hu/artic..
KannibálTatárÚr
2021. június 24. 11:17
A szivárvány nem család.
kailniris
2021. június 24. 08:57
"Nem magyar VAGY szivárványos, hanem magyar ÉS szivárványos" Jó libsi szokás szerint a már az alapfeltevés is hibás. Az hogy valaki hetero vagy nem, semmi köze a nemzetiségéhez, egyébként se illik a nemzetellenes libsi világpolgár narratívába. Innen tudom, hogy ez most nekünk konzervatívoknak szólt, és nem a sajátjaikat hergelték vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!