Mi történt a mi Uniónkkal?

2021. június 21. 15:25

Megszoktuk, hogy a kormányfő csúsztatásokkal, saját szerepét túlméretezve beszél a rendszerváltozásról.

2021. június 21. 15:25
Friss Róbert
Népszava

„Miután a kormányfő kihirdette, hogy vége a járványnak, majd a beoltatlan hárommillió potenciális betegért aggódott, és miközben több ezren szurkolói menetben indultak a Puskás Arénába, addig Orbán Viktor már a »30 éve szabadon« című rendezvényen a szovjet csapatok kivonulásának évfordulójára emlékezett a Pesti Vigadóban. 

Megszoktuk, hogy a kormányfő csúsztatásokkal, saját szerepét túlméretezve beszél a rendszerváltozásról. Reagant emlegeti, de szava sincs Gorbacsovról, a rendszer belső ellenzékéről, az MSZMP reformköreiről. Emlékezetkiesés, retorikai tévelygés is lehetne, ha nem következne belőle az, ami. Hogy csak a nemzetállamok Európájában hisz, mert »nincs európai démosz« – olyan közös kulturális-politikai örökség, amely a földrész valamennyi nemzetét összefogja –, s ebből jön a közvetlenül választott népképviselet, az Európai Parlament kiátkozása. Az »európai birodalomtól« a hideg rázza ki a kormányfőt, de az nincs ellenére, hogy e »birodalom« helyett keleten keressen otthont a nemzetnek.

Aztán jön a hét tézis, hogyan képzeli el ő EU átalakítását, amit hamarosan a parlamenttel is elfogadtat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. június 22. 06:50
Hogy mi történt? Olyannyira dögrováson van, hogy ha ma lenne népszavazás, egyetlen volt KGST ország sem akarna csatlakozni hozzá.
Robertoo
2021. június 21. 22:02
A ti úniótok a kgst és a varsói szerződés (Így kisbetűvel) már rég megszűnt. Hál' Istennek, és nem nektek.
Box Hill
2021. június 21. 20:32
Mi történt a mi Uniónkkal? Megbukott, mert nyitottunk elég cukrászdát Bécsben, amivel csalogattak bennünket beléje.
B_kanya
2021. június 21. 20:13
" a rendszer belső ellenzékéről, az MSZMP reformköreiről." Ennek a fekete eftás féle eladósítás és a rablóprivatizáció után a váncsai fajtádnak örülnie kellene, nem a pofonfát rázogatni másodlagos frissességű vobi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!