Ma Magyarországon még mindig szégyen nem-heteroszexuálisnak lenni

2021. június 10. 10:44

A kormánypárt nagy hatalmú politikusai, Kövér László és a Novák Katalin gyűlöletre uszítanak.

2021. június 10. 10:44
Erzsi for President
Facebook

„A következő évben az USA több városában Pride (büszkeség) March-ot (felvonulást) szerveztek, elindult a XX. század egyik legjelentősebb emberi joga mozgalma a Gay Lib, aminek hatására az Egyesült Államokban, és a világ jobb országaiban már házasodhatnak akár az azonos neműek is egymással. A nem-heteroszexuálisok pedig úgy élhetnek, ahogy akarnak. A mélyen katolikus Írország miniszterelnöke a férjét is elviszi a hivatalos útjaira, ahogy Luxemburg miniszterelnöke is.

A világ jobb részein ezért június a büszkeség hónapja, mert a büszkeség a szégyen ellentéte. Hogy senkit ne lehessen megszégyeníteni azért, ami.

Ehhez képest mi van 52 évvel később Magyarországon?

- A rendszerváltás után megindult a társadalmi liberalizáció, majd alkotmányozó többséggel hatalomra került Orbán Viktor, aki alkotmányozott, és a többször módosított mégis gránitszilárdságúnak hirdetett Alaptörvényben (mely egy meleg fideszes politikus iPadjén íródott) a házasságot egy férfi és egy nő szövetségének deklarálja. A kormánypárt nagyhatalmú politikusai, Kövér László és a Novák Katalin gyűlöletre uszítanak.

- Ma Magyarországon még mindig szégyen nem-heteroszexuálisnak lenni. Az ilyen posztokhoz elég elolvasni a hozzászólásokat. »A négy fal között« – írják tisztes családanyák. Nekik mondom: a négy fal között mondogassák ezeket, ugyanis ezekkel a kijelentésekkel csak konzerválják és terjesztik azt a gyűlöletet, aminek következtében ma Magyarországon tizenévesek lesznek öngyilkosok, mert nem bírják elviselni azt a szégyent, amit a társadalom rájuk mér.

A homoszexualitás az emberi szexualitás egyik formája, szexuális orientációnak hívják. Ez nem választható. Ennek születik az ember (Born This Way - Lady Gaga).

A homofóbia viszont választható. Kutatások szerint korrellál az ostobasággal.

Ne legyél gyökér, ne legyél homofób.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Irhazika
2021. június 11. 10:30
A heterosexualitás magánügy,lehyen az a homosexualítás is,és akkor minden rendben van,különben győzzön az evolúció...
ousiv
2021. június 11. 08:51
a büszkeség teljesítmény alapú
tevevanegypupu
2021. június 11. 08:14
Nem szégyen, csak senkit nem érdekel..és senki nem is foglalkozna ezzel, ha nem erőltetnék olyan rettenetesen,hogy foglalkozzanak velük..de miért??
kitiltott
2021. június 11. 07:37
Tudod Te igazi Gyökér ha kötelezővé teszitek a B@zulást mi akkor titokban leszünk a nőkkel.. Más az illatuk.. Te gátlástalan köcsög.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!