Ki-ki elé járul ítéletért, milyen perspektívából ítéltetik meg

2021. június 10. 19:55

Remélem sikerül ezt a letérdelni, nem letérdelni vitát kicsit megzavarnom ezzel a portréval.

2021. június 10. 19:55
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
Facebook

„Remélem sikerül ezt a letérdelni, nem letérdelni, gyarmat, nem gyarmat vitát kicsit megzavarnom ezzel a portréval. Prisca Matimba Nyambe bírónő látható rajta, ő volt a Mladić elleni tárgyalás elnöknője.

Ő volt az, aki szerint újra kellene tárgyalni Mladić ügyét, mert nem bizonyított a felelőssége, és nem bizonyítottak a genocídium körülményei. Figyelem, nem felmenti Mladićot, nem hárítja a felelősséget. Hanem pontosabb eljárást akar. Van hozzá tapasztalata, miért fontos ilyen ügyekben az aprólékos pontosság. A ruandai bírósági eljáráson is dolgozott.

Mladić ügyében a bírói testület tagja volt még: Aminatta Lois Runeni N'gum (Gambiai Köztársaság), Seymour Panton (Jamaica, Kajmán-szigetek), Elizabeth Ibanda-Nahamya (Uganda), Mustapha El Baaj (Marokkó). Három nő, két férfi. Négy afrikai, egy közép-amerikai. Ezek az arányok, amelyekkel jó számot vetni, innen a jó öreg patriarchális Európából.

Példabeszédként ennyit arról, hogy ki-ki elé járul ítéletért, milyen perspektívából ítéltetik meg, kinek milyen tapasztalatai, jogosultságai, és legfőképpen felkészültsége, tudása van.

(Hamarosan jön hosszabb cikk az eljárásról, és a Mladic perben elhangzott érvekről)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2021. június 11. 16:48
Ezaza romanfaszt szopo liberalisNaci ....
varga65422
2021. június 11. 13:33
Született: Gyergyószentmiklós, Erdély, újságíró, kritikus. Publikációi pl.: a Mozgó Világban, a 168 órában, a Magyar Narancsban. Régen sok riportot hallottam vele a klubrádióban, igazi nemzet-gyűlölő liberális. Valaki így jellemezte: ön-magyar-gyűlölő. Azért van remény: Bagossy Brothers Company, Gyergyószentmiklós. 1:1 az állás.
Mirtilla
2021. június 11. 12:29
Ezt a sok parajelenséget véletlenül nem a sok borocska iratja vele ?
Magyarok Pásztora
2021. június 11. 10:33
Térdeljen le parászka jakabnak ha annyira térdelni akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!