Ha a németek üzletelnek Oroszországgal és Kínával, nekünk miért ne lehetne?

2021. június 12. 15:17

Karácsony Gergelyék feláldozzák a magyar érdekeket az amerikai érdekek oltárán.

2021. június 12. 15:17
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PestiSrácok.hu

„Nagyhatalmi, geopolitikai konfliktusokat importálnak Magyarországra és egyoldalúan kiállnak Amerika érdeke mellett – most, hogy ismét demokrata adminisztráció van, kiváltképp nagymellénnyel.

Az ellenzék politikájának célja csupán annyi, hogy a nagyhatalmi konfliktusok importálásával destabilizálják az országot. Mert a zavarosban tudnak csak halászni.

Az ellenzék politikája valóban ennyire egyszerű, ugyanakkor végtelenül aljas is. Álszent, pofátlan és szolgalelkű. Nekik mindegy, mi lesz Magyarországgal a ’20-as években, közömbös számukra az, hogy az ide importált nagyhatalmi konfliktus milyen következményekkel járhat, csak meg akarják nyerni a választást és úgy gondolják, hogy ezért az amerikaiak előtt hajbókolni kell. Most, hogy ismét a demokraták vezetik az Egyesült Államokat, nem is esik olyan nehezükre.

Német biznisz: Oroszország és Kína mégsem olyan rossz?

Merkel kancellár az amerikai nyomás ellenére megállapodott Oroszországgal az Északi Áramlat–2 megépítéséről, pontosabban a gázvezeték közel 10 milliárd eurós bővítéséről. Ha elkészül, akkor Oroszországból Németországba a két új vezetékből együttesen évi 55 milliárd köbméterrel növelik a rendszer kapacitását.

Megéri Oroszországgal üzletelni? Úgy tűnik, hogy van olyan helyzet, amikor igen. Lehet Berlinből Moszkvát kritizálni (Merkel szemrebbenés nélkül meg is teszi), mindenféle politikai határozatot gyártani (ezt is megteszi), de amikor az ország érdeke úgy kívánja, akkor lehet üzletet is kötni.

De ugyanez a helyzet Kínával is. A németek számos politikai kritikát fogalmaztak meg a kínai kommunista párttal szemben, a világpolitikai csatatéren elhelyezték magukat, de ha valami anyagi szempontból megéri, az mindjárt üstökön ragadják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tacsi90
2021. június 13. 21:39
a németek is építenek kínának egyetemet a német állampolgárok pénzéből, te segg?
Box Hill
2021. június 13. 10:25
Szerintem nagyonis aggódnak, mert a kínaiak kereskedelmi képessége a zsidókénál is jobb. Az örményekével van egy szinten.
fintaj
2021. június 13. 09:55
Mosléktámogatók! Ha kifordulna a sarkából a világ, és győzne a moslékkoalíció, a határok megnyílnának az illegális muszlim hordák előtt, a vallás szabad gyakorlásához nélkülözhetelen mecsetkomplexumok építését örömmel támogatnátok? A Fudánt nem, mecsetet igen?
szodabár
2021. június 13. 07:33
Moszkovita brüsszelita kétszínűség. Ugye ávósbojler?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!