Gyurcsány még nem úszta meg

2021. június 06. 08:03

Völgyesi Miklós feljelentése ma is ott van a Legfőbb Ügyészség asztalán.

2021. június 06. 08:03
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Ahogy akkor a Fidesz megjegyezte: az ártatlanul elítélt tüntetők is többet fizettek büntetésként, mint Gergényi Péter.

A többi pedig néma csend…

A jogi eljárás láthatóan befejeződött. Völgyesi Miklós feljelentése ugyan ma is ott van a Legfőbb Ügyészség asztalán, de hát Istenem, annyi papír fekszik annyi asztalon…

Befejezve a jogi részt, egyetlen megjegyzést hadd tegyek: tény, hogy Gyurcsány Ferenc azon a napon közvetlenül irányította a rendőrséget. Erről beszámolt Kondorosi Ferenc akkori államtitkár, de Kövér László házelnök kérésére maga Gyurcsány is megerősítette, hogy október 23-án a Nemzetbiztonsági Kabinet ülésén folyamatosan irányította a rendőri mozgásokat. Morvai Krisztina is arról beszélt, hogy tény: Gyurcsány az ominózus napon ott volt a Teve utcai rendőrpalota irányítóközpontjában.

De ezek után is azt lehet mondani (hadd ironizáljam a saját állításomat): Gyurcsány irányított ugyan, de senki nem bizonyította, hogy a rendőröket brutális fellépésre szólította fel.

Ám ha közvetlenül irányította a rendőrséget azon a délutánon és estén, akkor ugye azt is látta, hogy valami egészen fura módon, az ő angyalian jóságos utasításai ellenére a rendőrök elkezdték verni, ütni, lőni, taposni az embereket. Akkor viszont vajon miért nem állította le a rendőröket azonnal Gergényin keresztül? Miért nem? Vagyis: elmulasztotta leállítani a rendőri brutalitásokat, a terrorgyanús agresszivitást a békés ünneplőkkel szemben.

És itt befejezem.

Annyit teszek hozzá végül: tudjuk azt is, hogy az akkori, Obama-féle amerikai adminisztráció »rászólt« Magyarországra, hogy hagyják békén az általuk hőn szeretett Gyurcsány Ferikét. Ezt közölték Budai Gyulán keresztül. Nos, rendben, ahogy Hofi mondta egykoron a katonatörténeteiben: elhangzott a »Kuss!«, megvan a közös nevező.

Tehát akkor felejtsük el a jogi számonkérés lehetőségét. Azonban a civil társadalom erkölcsi ereje és erkölcsi ítélete többet ér mindennél, többet ér a jognál is. És azt nem állíthatja meg még Joe Biden sem. Egyelőre maradjunk ennyiben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
121212
2021. június 07. 10:06
Völgyesi Miki bácsi külön izgalmas téma. Ugye 1957-ben kezdte meg bírósági karrierjét, amikor a bírók pártutasításra futószalagon hozták a halálos ítéleteket. Majd szépen végigszolgálta a Kádár-rendszert büntető bíróként, és ő ma a fideszes megmondóember. Közben meg a 2010-es években életkori alapon minősítettek komcsinak és küldtek (jogellenesen) nyugdíjba Völgyesinél 20 évvel fiatalabb embereket, függetlenül attól, mit csináltak és hol az elmúlt évtizedekben. Persze nincs mit csodálkozni, Polt Péter apukája a Legfőbb Ügyészség egyik vezetője volt a rendszerváltás előtt, Pintér Sanyi meg ugye az ORFK párttitkáraként szolgálta a hazát. Összeállt szépen az antikommunista bűnüldözői front. A szellemi hátországot meg biztosítja Stefka, Gajdics, Bencsik meg a Magyar Nemzet III/2-es és 3-as különítménye.
121212
2021. június 07. 09:56
Fricznek is eszébe jut 2021 nyarán, hogy Gyurcsányt el kéne számoltatni 2006. miatt... Amúgy nagyon mellélőttetek ezzel a témával, Rogánnak meg Habonynak jár az egyes. Az emberek túlnyomó többségét ugyanis rohadtul nem érdekli 2021-ben, hogy mi történt 2006-ban. Amelyiket érdekli, az meg meg fogja kérdezni, hogy mégis mi a francot csináltatok az elmúlt évtizedben azon kívül, hogy életben tartottátok Gyurcsányt, mert azt hittétek, hozzá képest még ti is egész vállalhatók vagytok.
Gyéressy Károly
2021. június 06. 20:41
És ezeket a sorokat képes leírni Fricz 2021-ben. Van bőr a pofáján.
geyza1947
2021. június 06. 19:24
Mit nem úszott meg fidesz-disznó ? 12 év nem volt elég nektek, azóta is ott porosodik az ügyészség asztalán , nyugodj meg Orbánék nem ússzák meg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!