Gyorsabb és hatékonyabb lesz a tartásdíj behajtása

2021. június 08. 15:08

A törvénymódosító javaslat egyértelműen a gyermekek érdekét helyezi előtérbe.

2021. június 08. 15:08
Novák Katalin
Novák Katalin
Facebook

„Képviselőként is a magyar családokért dolgozom. Nemrég egy édesanya fordult hozzám, elmesélte, hogy azért nem tudja igénybe venni a négy vagy több gyermekes édesanyák személyi jövedelemadó mentességét, mert egyik gyermeke, fogyatékossága miatt bentlakásos szociális intézményben él. Szakmai egyeztetéseket követően képviselőtársaimmal úgy döntöttünk, hogy módosító javaslatot nyújtunk be az adótörvényekhez kapcsolódóan, hogy ilyen esetben is megillesse az édesanyákat a kedvezmény. Megtisztelő, hogy ebben a feladatban képviselőtársaim is támogattak, így ma elfogadta az Országgyűlés az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Egy másik fontos ügyben is döntöttünk ma: kerestük a módját, hogy a gyermekkel egyedül maradó szülő, hogyan kaphat segítséget az elmaradt tartásdíj behajtásában. Az Országgyűlés ma egyhangúlag, teljes támogatottsággal elfogadta azt a törvénymódosító javaslatot, amely egyértelműen a gyermekek érdekét helyezi előtérbe. A módosításokkal növekedni fog a gyermektartásdíj megállapításával kapcsolatos perek hatékonysága, gyorsabbá és hatékonyabbá válik a gyermektartásdíj behajtása, és kedvezőbbé válik a gyermektartásdíj megelőlegezésével kapcsolatos jogi szabályozás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. június 09. 09:21
Ehhez 12 év kellett a fidesznek !
annamanna
2021. június 09. 01:45
JÖHET AZ ÁTALAKÍTÁS: CSAK NAPPAL LEHETNE SZÜLNI https://index.hu/belfold/2021/06/08/korhazi-rendszer-atalakitas-betegellatas-szuleszet/ Katika, orvos látott már??? Ti nem vagytok normálisak, bazdmeg.
XSXS
2021. június 08. 22:05
Remelem az elozetes vegrehajthatosag fogalma es ertelmezese megvaltozik.
gonterl
2021. június 08. 19:23
Az anya mindig biztos, az apa nem! Sokszor az anya sem tudja, hogy ki az apa, mert azon a bulin sokan voltak. A mai genetikai ismeretekkel és lehetőségekkel elkerülhető lenne az, hogy olyan fizessen gyerektartást, akinek a gyerekhez semmi köze nincs. A bíróság elfogadja az anya rámutatását, és ezt a delikvens, mint lehetségest elfogadja. A gyermek, csak később fogja keresni, hogy ki is volt az ő igazi apja. Sajnos ez sok családban most is így van, a férjek jobb híján úgy hiszik, hogy az általuk is nevelt gyermekeknek ő az apjuk. Legfeljebb azon csodálkoznak, hogy ahány gyerek annyi féle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!