Az Orbán-kormány sunyin visszavonta a Limes világörökségi jelölését

2021. június 15. 09:46

A magyar uralkodóval szemben Marcus Aurelius nem üldözte az igazi filozófusokat.

2021. június 15. 09:46
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Marcus Aurelius élete nagy részét a Római Birodalmat körülvevő limesen, a Birodalom határán töltötte: itt nevelkedett, itt vívta harcait a germánok, a markomannok, a kvádok, a szarmaták és a jazigok ellen. Fontosnak tartotta Pannonia védelmét, s tervezte, hogy a limes mentén, a Dunától, Pannoniától és Noricum provinciákon túl, Pannóniától Dacia provinciáig (a Duna–Tisza közén és a Tiszántúl egy részén) új provinciákat létesít. Hát csoda-e, ha ma arról értesülünk, hogy az Orbán-kormány sunyin, a partnereit, a németeket, az osztrákokat és a szlovákokat a tőle megszokott, ócska módon átverve, azokat nem értesítve, az utolsó pillanatban visszavonta a Limes világörökségi jelölését, amellyel a németek, az osztrákok és a szlovákok, no meg a magyar szakemberek évtizedes munkáját tette tönkre.

Orbán valószínűleg a hunokkal és a türkökkel tervezi a további  világörökségi együttműködést. Amúgy pedig innen is látható, hogy Marcus Aureliusnak mennyire igaza volt. Arról nem is beszélve, hogy a magyar uralkodóval szemben Marcus Aurelius nem üldözte, hanem »Megbecsülte az igazi filozófusokat«”

A szemle háttere.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. június 16. 07:39
Ennek a szarkupac zsidónak egyáltalán mi köze van ahhoz ami ebben az országban történik?!
az ember
2021. június 15. 16:50
Ez az orbánfóbiás aberrált beteglelkű kazár mindenből és mindennek ellenkezőjéből ugyanarra a következtetésre képes jutni. A világörökség is a nemzetközi bürokráciát, tömegturizmust és a sznobizmust élteti.
zakar zoltán béla
2021. június 15. 15:38
Az igazi filozófusok: Marx-Engels-Lenin-.........Lukács-...Heller...Gábor-Geller...Jakab-Szabó-Szél-Arató...Boesme...
matykox
2021. június 15. 14:35
NA, megint egy pónemkedő szagember, ez a gábor muki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!