Dobrev Klára szerint mi mind dékások leszünk

2021. június 11. 19:52

Azt szeretem az ellenzéki politikusokban, hogy annyi árnyalatban, annyiféleképpen meg tudják fogalmazni a „minden Fidesz-szavazó síkhülye” tételmondatot.

2021. június 11. 19:52
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Tegnap este Dobrev Klára vezetett elő egy legújabb variációt a témára: eszerint, ha ne adj’ isten kormányra kerülnének, és a mostani ígéreteiknek megfelelően – némi ötvenes évekbeli retró fílinggel – »vagyonbiztosokat« küldenének ki a kulák cégekhez, a hatalmi ágak laza összemosásával zárolva a nem szimpatikus vagyonokat (»csak a javadat akarjuk«), Matolcsytól Polt Péterig kirúgnák a ciklusokon átívelő, jogszerű megbízatással rendelkező állami vezetőket (helyre kell állítani a »jogállamiságot«), önkényesen autókat vizsgálnának át a határon, disszidáló fideszesek után kutatva (hisz közéjük is lövethetnének!), továbbá levezetésképpen »minden értelemben« földönfutóvá tennék a kulturális élet és a média akár csak nyomokban is jobboldali elhajló szereplőit – tehát ha mindez (és a többi szép és jó) sorra megvalósulna, Dobrev Klára szerint akkor sem vonulnának utcára a »Fidesz-hívek«, mégpedig azért, mert az akkori köztévéből megtudnák, »amit most nem tudhatnak«, nevezetesen, hogy »milyen csalárd módon gazdagodik Orbán Viktor«. És akkor menten megnyugodnának, és átszellemült tekintettel bámulnák tovább a képernyőt, immár dékásként.

Ehhez képest most hiába magyarázza a DK-s politikus az ATV-n, hogy »drámai helyzet alakult ki« az országban, nem egészen ez a napi tapasztalat. Az állítólag reményvesztett fiatalság kirajzott fogyasztani a teraszokra (beleértve az 1996 körül az említett társasházi lakásba született ifjakat, akik ma a fizetésükből mind saját lakást bérelnek), a foglalási adatok szerint nyáron ismét hasíthat a belföldi turizmus (ráadásul a statisztikák szerint »az emberek a korábbiaknál eggyel magasabb kategóriát keresnek«), Donáth Anna pedig az uniós vakcinaútlevél kapcsán a minap rámutatott, »magyarok millióinak« (!) az nehezíti az életét, hogy a keleti oltásuk miatt pillanatnyilag Tenerifére például csak friss PCR-teszttel utazhatnának, így egyelőre kénytelenek inkább a görög vagy a horvát tengerparton költeni a pénzüket. Bő egy év világválság és gazdasági leállás után.

Jó, természetesen továbbra sem sok mindenki tart értékpapírban 823 millió forintot, mint Gyurcsány Ferenc, és az se kérdés, hogy akadnak, akik gazdagodásilag az utóbbi időben kanászodtak el. Nekik ideje lenne észhez térniük. Amíg azonban az az alternatíva, hogy jönnek helyettük más gazdagodók, akik ráadásul a tisztességesen adózó családosok jutalmazása és kulturális örökségünk ápolása (igen, például a Szent István-terem helyreállítása, templomok felújítása és Mátyás király csontjainak kutatása) helyett bolsevik ámokfutásba és koncepciótlan osztogatásba kezdenek a mi kontónkra, sajnos nem áll módunkban finnyásnak lenni.

Két generációval feljebb a nagyszüleink fejét meglehetősen nagy intenzitással tömték azzal, hogy a korábbi rendszer gonosz volt és kizsákmányoló – mégse váltak kommunistává, de még csak párttaggá sem, hisz erősen érezték, hogy a nagy felszabadítás nyomán a kezükbe nyomott szegénységi bizonyítvány és a csengőfrász mégiscsak visszalépés a korábbi virágzó családi céghez és összegürcölt villához képest. Emléküket megőrizzük, a tőlük örökölt eszünket pedig mindenkor használjuk. Esély sincs minket beetetni, most szólok.”

Fotó: MTI/Kovács Attila

.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2021. június 13. 19:13
Pfuj de egy ronda á..., a lélek tükröződik a pofáján, a hangja meg egyenesen borzasztó.
redhaven
2021. június 13. 09:20
Francesca,én nem leszek "DK"-s soha. Még akkor sem,ha maga Lendvay Ildikó dobál csirkelábbal hithű mamák karéjában.
bagira
2021. június 12. 16:31
Gyurcsányék az országot felforgatnák , mindent a nyomorult 2002-2010 időszakra visszaállítanak . Éppen hogy az Orbán kormány 800 km megépített utat nem szedik fel , mert vörös ingesek a jó utakon szeretnek autózni.
bagira
2021. június 12. 16:27
Gyurcsányék adóemelést, az otthonteremtés leépítését, a rezsicsökkentés eltörlését és a fizetős egészségügy visszaállítását akarják. „A Gyurcsány Ferenc által vezetett baloldal nyilvánosságra hozta programját. Ez alapján nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc a saját politikáját hozná vissza. A múltat, amire az emberek egyszer már nagyon határozottan nemet mondtak. Azért, mert a baloldal politikája tönkretette és a csőd szélére sodorta Magyarországot. Ez a program csak általánosságokat tartalmaz, de a részleteket ismerjük, azt a baloldali pártok már korábban nyilvánosságra hozták.Abból kiderül, hogy Gyurcsányék adóemelést, az otthonteremtés leépítését, a rezsicsökkentés eltörlését és a fizetős egészségügy visszaállítását akarják. A baloldal egyszer már bizonyította, hogy ez a politika tönkreteszi Magyarországot. Most mégis ezt akarják visszahozni!”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!