Csata Magyarországért

2021. június 20. 20:22

Ha a baloldal legyőzi Orbán Viktort, akkor senki sem lesz, aki megállíthatja a progresszívek radikális forradalmát és az új világrend kialakítását.

2021. június 20. 20:22
null
Tamir Wertzberger
Neokohn

„Ha Donald Trump bukását valaki véletlennel magyarázta volna, akkor az izraeli kormányváltás, Benjamin Netanjahu és a Likud leváltása 12 év után, már a jele annak, hogy globálisan visszaszorulnak a konzervatív erők és erősödik a progresszív baloldal. Ez megváltoztathatja a hatalom egyensúlyát a nemzetközi porondon, radikalizált politikához és diskurzushoz vezethet szerte a világon.

Az amerikai és izraeli liberális-progresszív baloldal sikere nyilván motiválni fogja támogatóikat szerte a világon, és másolni akarják majd a módszert egyre több országban, melyek »konzervatív bástyának« számítanak. A következő állomás Magyarország, az ellenfelük Orbán Viktor és a Fidesz.

A magyar politika sok szempontból nagyon hasonlít az izraelire.

Szinte ugyanannyi lakosa van a két országnak, a többség konzervatív, s eközben komoly ideológiai és értékrendbeli különbség van a főváros és a vidék között. Mind a két helyen a jobboldal kormányoz már több mint egy évtizede, nagyon erős és karizmatikus vezetővel, aki az érdektelenségig gyűrte le az ellenzéket.

Akárcsak Netanjahu, úgy Orbán is a nyolcvanas évek végén kezdte politikai karrierjét, a kilencvenes években lett először miniszterelnök, és a kétezres évek elején újra miniszterelnök lett, több mint tíz évre. A hasonlóságoknak itt nincs vége. Mind a két kormány számára kiemelkedően fontos volt a nemzetépítés, eközben pedig pragmatikus külpolitikával kezelték szomszédjait és a nemzetközi közösséget.

Újabb azonosság, hogy Orbán és Netanjahu bizonyították a külpolitikában: történelmi konfliktusokat is fel lehet oldani, nagyszabású szövetségeket lehet kötni. Netanjahu kiállt az ellenséges amerikai demokrata kormány ellen az iráni nukleáris alku kapcsán, és Orbán is szembeszállt a német-francia dominanciájú EU-val szemben a bevándorlás és az európai értékek kérdésében.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. június 21. 13:29
Egy Cambridge-i egyetemi docens, George Watson könyvének The Lost Literature of Socialism (A szocializmus elfeledett irodalma) címoldalán négy idézet van. Az egyik Hitlertől származik: How, as a socialist, can you not be an anti-Semite? Azaz: Mint szocialista, hogy lehet valaki nem antiszemita? (Cambridge, 1998) Hitler pártjának a teljes neve természetesen: Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt.
Mátyás01
2021. június 21. 12:02
Talán Henry Ford mondta, hogy addig nem lesz béke a világban, amíg az 50 leggazdagabb bankárcsalád van hatalmon. Sajnos ez 100 év elteltével is így van. Folytatódik a vallási, nemzeti, családi identitások szétverése, egy globális diktatúra érdekében.
istvanpeter
2021. június 21. 11:30
Ébresztő Emberek! A humán jellegű demokratikus emberi társadalom szétverése és ezen belül is a fehér faj kiirtása már folyamatban van. Talán az utolsó órák vannak még hátra, hogy minden tisztességes és becsületes ember összefogjon és megvédje az emberi társadalmat.
Shaman 1.1
2021. június 21. 10:38
Van több zsidó/nemzsidó dúsgazdag ismerősöm akik egységesen azt mondják,hogy az bacna be ha ez a moslék nyerni tudna. De bele kell állnunk kőkeményen és győzni fogunk ismét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!