Te is fiam, Benett?

2021. június 02. 14:08

Izrael Caesarjának – most úgy tűnik – befellegzett.

2021. június 02. 14:08
Rostoványi András
Rostoványi András
Népszava

„Te is fiam, Bennett? – kérdezhetné Benjamin Netanjahu, ha képes volna az öniróniára. Az ügyvezető izraeli miniszterelnök azonban nem olyan ember, aki méltósággal tűrné a hatalomvesztést: tajtékozott és hisztizett, miután egykori tanácsadója is végleg ellene fordult. Izrael Caesarjának – most úgy tűnik – befellegzett, ám sehol egy tőr, az »összeesküvők« a demokrácia játékszabályait betartva készülnek leváltására.

Habár az idők hajnalától kezdve rendszeresen felemelkednek túlhatalomra törekvő populista akarnokok, annyiban legalább fejlődött az emberiség, hogy elmozdításukra civilizáltabb módszerek alakultak ki. Az izraelieknek két és fél éven át tartó belpolitikai patthelyzet, négy előrehozott választás, valamint a szélsőjobboldaliak, arab iszlamisták, centristák és baloldaliak összefogása kellett ahhoz, hogy ilyen közel kerüljenek Netanjahu megbuktatásához. És még így sem lehet mérget venni semmire...

Izraelben megjósolhatatlan, hogy mit hozhat Netanjahu kü­szöbönálló bukása. A bíróságok várhatóan el fogják számoltatni a három ügyben is korrupcióval vádolt 71 éves jobboldali politikust, de vajon szimpatizánsai és szövetségesei szembe fognak-e nézni az igazsággal? Fel fogják ismerni, hogy a társadalmat és a nemzetet saját érdekeit nézve megosztó akarnokot támogattak, vagy az esetből semmit sem tanulva bizalmat szavaznak majd egy újabb önjelölt Caesarnak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. június 03. 08:34
Ez a gyerek úgy beszél az "igazságról", mint ha az ő zsebében volna...:)))
Tapeino
2021. június 03. 06:49
Na mi az? Zsidó tojásból antiszemita gyík kelt ki?
Bájron
2021. június 03. 05:57
Ki ez takony??!?
nanemáne
2021. június 02. 21:29
Aki Soros ellen beszél, az antiszemita. Aki Netanjahu ellen beszél az nem az. Valahogyan nem értem ezeket a dolgokat .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!