Becsületgyilkosság

2021. június 30. 11:04

A törvény célja az ellenzék megosztása, az indulatok keltése.

2021. június 30. 11:04
hodologist
Egyharmad

„Talán négy-öt kilométerre attól, ahol most ülök, és néhány napja csupán megszületett egy gyalázatos törvény, amely a homoszexualitást megbélyegzi, az erről való beszédet korlátozza, bemutatását propagandának minősíti.

Igen, el lehet mondani, hogy a törvény célja az ellenzék megosztása, az indulatok keltése, a figyelem elterelése, de ez a fajta beszéd a politikai számítgatás, a haszonelv, az érzéketlenítés nyelve. Az a nyelv, amely tökéletesen megfelel a törvény szellemének és a problémáról a figyelmet a haszonhúzókra és a kampánymenedzserekre tereli. Pedig ennek a dolognak van egy rendkívül egyszerű és szabad szemmel is jól látható vetülete, az áldozatoké. És nem, nem a Jobbikra, meg az ellenzéki összefogásra gondolok, hanem azokra akik nemi identitásuk és/vagy orientációjuk miatt (ezek ma még Magyarországon rokonértelmű kifejezések) elbújni, rejtőzködni kénytelenek. Az iskolában, a munkahelyen, a lakóhelyen, különösen kistelepülésen, mindenhol, ahol puszta létezésük sérti a közösség hangadóinak úgynevezett érzékenységét.

Ahol ezeknek az embereknek bujkálni, aggódni kell, sőt félni saját szüleiktől, akikről feltételezhető, hogy a közösségi normát választják saját gyönyörű gyermekeikkel szemben. Még akkor is, ha igazi gyilkosságra ritkán kerül is sor.

Amikor a politikai nyerészkedésről megy a szócséplés pro és kontra ezekről az emberekről feledkezünk meg. Az áldozatokról. Az egyik leggonoszabb trükkje ugyanis a törvénynek és a körülötte keltett kormányzati propagandának pont az, hogy a gyermek »felvilágosítását«, »helyes útra terelését« a szülőknek szignálja ki, egyúttal az ő felelősségükké is teszi, ami csak ráerősít az első pontban megfogalmazott, és Magyarországon (is) rendkívül népszerű tévhitre, hogy minden csak nevelés kérdése. Innentől nem is lehet más a felelős a rossz útra tévedt gyermekért, mint a szülő, aki nem tájékoztatta megfelelően porontyát a homoszexualitás mibenlétéről és annak bűnös voltáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2021. június 30. 21:56
Erre az "aljas" törvényre is goondol ez a hazug egyed: Európai Únió alapjogi charta 14. cikk 3-as bekezdése (3) Az oktatási intézmények demokratikus elvek figyelembevételével történő alapításának szabadságát, valamint a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani az e jogok és szabadságok gyakorlását szabályozó nemzeti törvényekkel összhangban.
tomtam
2021. június 30. 14:58
A modern polgári társadalom elviselhető, toleráns légköre a közösségi normarendszer történelmi kialakulásának az eredménye. Az általánosan elfogadott normák alapja a kölcsönösségi alapon működő viselkedési minták és erkölcsi elvárások érvényesülése. A főszabály a közösség meghatározó jelentősége, amennyiben az egyén nem értelmezhető közösség nélkül, a jól működő közösség viszont sokirányú garanciát nyújt az egyén számára. Ezt a rendszert rombolja lassan száz éve a posztliberális destrukcionizmus, ami az egyéni érdekek hangsúlyozásával lassan a demokratikus társadalmak felbomlásához fog vezetni. A hosszú bevezető után az aktuális lényeg: az érintettek dissszociális viselkedésmintái és irreális elvárásai nem fognak elvezetni a megegyezéshez, mert a közösség a most erőltetett módon nem lesz elfogadó, míg a társadalmi fejlődés hagyományos, bevált mintái mentén erre lenne lehetőség.
123321
2021. június 30. 14:35
Kezd tele lenni mindenkinek a hócipője az undorító nyomulós pedó pofátokból ti nyomorult korcsok... "elbújni, rejtőzködni kénytelenek. " - te hülye vagy b+? A törvény után ratyik vonultak mindenhol...
cutcopy
2021. június 30. 14:20
"egy gyalázatos törvény, amely a homoszexualitást megbélyegzi" Valaki idézze már ezt a részt a törvényből, kap egy láda pezsgőt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!