Az ellenzék romapolitikája nemcsak virtigli rasszista, de egyszerűen ostoba is

2021. június 15. 18:58

Gondoljunk csak bele, milyen faragatlan dolog az, amikor a japánokat kínaizzák, vagy a szerbeket a horvátokkal keverik.

2021. június 15. 18:58
Patkó Endre
Kontra

„Programot, PROGRAMSZERŰSÉGET hirdetett az ellenzéki hatpárti összefogás. Ez több okból is nagyon érdekes (*nemám, a szerk.), egyrészt azért, mert mindenféle óriási csinnadratta és csinbumm cirkusz nélkül lőtték fel a netre, másrészt pedig úgy tűnik, hogy a kutyát nem érdekelte a sajtó lelkes munkatársain kívül.

Hont András vette például észre azt is, hogy a határtalan fantáziára valló, Közös Alap névre keresztelt program 9 pontjának egyik fejezetének egyik alrovatában (de tényleg -a szerk.), a »A romák helyzete« című írásban gazdag indiaiak stockfotójával illusztrálták a magyar cigányokat.

Ha még azt is megelőlegezzük nekik, hogy ezt az oldalt nem csak belpesti kézműves söröző, sodort cigarettát szívó úgynevezett értelmiségiek olvassák, akik mindezt kritika nélkül bekajálják, hanem mondjuk nyírségi romák is, akkor miből gondolták, hogy ez nem lesz egyszerűen mocskosul sértő és rasszista? Gondoljunk csak bele, milyen faragatlan dolog az, amikor a japánokat kínaizzák, vagy a szerbeket a horvátokkal keverik.

Jakab Péter és Ander Balázs a Jobbik elnöke és egyik alelnöke, akik most az egyesült ellenzék hangadói, nem egyszer jaszkariztak azzal, hogy roma közösségekben tanítottak és hogy szívesen járnak oda vissza. Nem sikerült egykori tanítványaik közül egyetlen jóravaló családot sem megkérni arra, hogy néhány fotó erejéig álljanak modellt e szent ügy kedvéért?

Ráadásul az említett azonnalis Hont-cikk hatására kicserélték a fotót egy ezúttal tényleg cigány családot ábrázoló képre, de az meg 2011-ben, Csehországban (!!) készült.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kingsjewel
2021. június 18. 17:25
Az indiaiak azért csak működtetnek egy országot, van saját abc-jük(többféle is), építészetük, művészeteik, voltak birodalmaik stb. A cigányok a klán alapú szerveződésnél sosem jutottak feljebb.
Kompenzátor
2021. június 16. 12:07
Értelmetlen az a vita, hogy ki a nagyobb rasszista, sőt, hosszú távon mindenképp a libsi narratívát teszi erősebbé. Ezen a konzervatív oldalnak nincs mit nyernie, a libsiket abszolút hidegen hagyja a saját képmutatásuk, a normie-k meg csak annyit szűrnek le az egészből, hogy a rasszizmus nagy jelentőségű téma és egyben elterjedt dolog, amivel foglalkozni kell. Ez nem igazán szerencsés, hogy finoman fogalmazzak. A rasszizmus témája egy társadalombomlasztó marxista gumicsont amit gyökerestől ki kellene purgálni a közéletből.
lvjtn
2021. június 16. 11:27
most tényleg nem értem, mi a gond. végülis a cigányok indiaiak
Vermacska
2021. június 16. 07:07
Az a baj cikkíró, hogy romák sincsenek - magyarul - hanem csak cigányok. Az angolokat sem Englismenezzük le magyarul! Az hogy Ők magukat hogy hívják, lényegtelen. Én továbbra is Bécsbe megyek, az osztrákokhoz, és NEM Wienbe, österreichisch emberek közé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!