Ami igazán fontos

2021. június 19. 19:03

Hogy lehet a fociért lelkesedni, kérdezi egy barátom.

2021. június 19. 19:03
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Hogy tud komoly, felnőtt embereket ilyen butaság tűzbe hozni? Úgy, hogy igazán az fontos, ami nem ésszerű. Papírra képeket rajzolni, történeteket kitalálni, dallamokat kihozni egy furulya nevű lyukas csőből. Szeretni például – abban sincs semmi ésszerű. Imádkozni. Életet játszani, küzdelmet, elbukást, sikert. Az az igazán fontos. Meg a gyerekek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bencsik Gábor
2021. június 19. 21:33
A helyesírási szabályzat 11. kiadásáig a -szerű úgy viselkedett, akár a toldalékok, tehát az -sz végű főnevekhez való kapcsolódása esetén az sz-t csonkítva írtuk, az egyszerűsítés elvét alkalmaztuk: ésszerű. A szabályzat 12. kiadása azonban már inkább a -szerű szóösszetétel utótag-mivoltát domborítja ki: észszerű. Jelenleg ez a helyes. Elnézést a tévedésért.
hamusamu
2021. június 19. 21:01
Nem jó a kérdés. Persze, hogy lehet a fociért lelkesedni. A jó kérdés az lenne, hogy hogy lehet a jelenlegi magyar fociért lelkesedni? Majd akkor, ha a franciák ellen hazai pályán elért döntetlen csalódást jelent, és nem ezt a teljesen indokolatlan eufóriát.
Akitlosz
2021. június 19. 20:41
Van egy értékrendje a bácsinak. Csak torz.
csuszka
2021. június 19. 19:22
Igen, azok a Tóta-félék, akik nem értik mi az értelme a focinak, azt nem látják, hogy mondjuk a művészetet, az olvasást vagy a filmnézést ugyanúgy el lehetne könyvelni 'értelmetlennek', csak ezeket ők intellektuális tevékenységnek tartják, és ennélfogva feljebbvalónak, mint a 'prolis' focit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!