A háló

2021. június 14. 15:08

A rendszer sző itt nemzetet foglyul ejtő hazugsághálót.

2021. június 14. 15:08
Friss Róbert
Népszava

„Vaskos igazság szól a Magyar Hang cikkéből: »Az orbáni pávatánc ma már a világpolitika pólusai között zajlik. Brüsszelt szidja, olyan rezsimeknek adósítja el az országot, sértve a magyar szuverenitást, amelyek tagadják a nyugati világ értékeit.« Létrejött egy »populista internacionálé«, amelynek középpontjában Kína áll – írja az olasz Corriere della Sera. Kényszerzubbonyként ránk húzott rendszerszemlélet: a kormányfő pénteken Budapesten, Igor Matovic szlovák kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta: »Egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai (vagyunk), akik bejelentkeztek a túlélésre. Ezt menedzseljük.« Kapaszkodjunk hát a »menedzselésbe«, a hazugságháló néhány láncszemébe.

A Fudan egyetemről a választások utánra beígért népszavazás hazugsága - miközben már végszavazás előtt van a Házban a róla szóló törvény – mutatja a magyar parlamentarizmus hazugságát. A pedofil-törvényt a homoszexualitással, a pornóval és a szexuális felvilágosítással összemosó fideszes módosító javaslat hazugsága csapda az ellenzéknek: ha megszavazzák, az elfogadhatatlan, ha nem, akkor a Fidesz rájuk fogja, hogy a pedofilok pártján állnak. A kormányfő a választási kampányra felmelegíti a menekültkérdést: »migráns hadak dörömbölnek Európa szinte minden ajtaján« – zengi felidézve a 2015-ös budapesti humanitárius válság hazugságát. Szijjártó külügyminiszter pedig legott helybe viszi a segítséget, százezer vakcinát a Zöld-foki szigetekre, hátha nem indulnak Afrikából újabb migrációs hullámok.

De a legszebb a magyar-ír meccs, a megtagadott magyar féltérdre ereszkedés. Döbbenet, hogy a kormányfő szerint »ez az egykori rabszolgatartó államok örökségének a következménye, az ő terhük, mert mi magyarok nem voltunk soha gyarmattartók«. A rasszizmus-ellenes gesztus pedig »idegen a magyar kultúrától«. A kormányfő hirdeti ki, mi a magyar kultúra része? Vigyázat: »A magyar népet nem a genetika konstruálja, hanem a nyelv és a kultúra« – intette Orbán Matovicot. Menedzselik a hálót rendületlenül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsanett-kúnrum
2021. június 15. 09:59
Nem dícsérni gyűttem lóneltet, de meg kell hagyni gondolati sokszínüsége behalózza az olvasót, ellenben viszont pedighat, hiányérzetem támadt, mert elmaradt az antisemita és náci hivatkozások tömkelege, kedves lóbelt, éberség, te köpcös buzernyak.
Esvány
2021. június 15. 07:24
"A Fudan egyetemről a választások utánra beígért népszavazás hazugsága - miközben már végszavazás előtt van a Házban a róla szóló törvény" Te már azt sem érted, hogy mit hazudozol? Fudan Hungary egyetem mindenképp lesz, ennek a fenntartó alapítványáról szól a törvényjavaslat. A népszavazás pedig NEM ERRŐL szól, hanem csupán arról, hogy a budapestieknek kell-e. (Ha nem kell, akkor máshol épül fel, például Debrecen, vagy Győr örömmel fogadná...).
Esvány
2021. június 15. 07:18
"Vaskos igazság szól a Magyar Hang cikkéből" Vaskos hazugságot akartál mondani, Gyurcsány-csicska!
pollip
2021. június 15. 03:57
Az ellenzék lakajmediajanak fuggetlenobjektiv propagandistáját olvashattuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!