Női munkavállalóként rosszabb a helyzet

2021. május 01. 14:07

Hiába végezzük el ugyanazt a munkát, ugyanolyan minőségben, sokszor kevesebb fizetésért tesszük mindezt.

2021. május 01. 14:07
Donáth Anna
Facebook

„Ma van május elseje, a munka ünnepe. Ezen a napon közösen ünnepeljük a munkát végző embereket és a sok erőfeszítést, amit egész évben tesznek. De, noha nemzetközi ünnepről beszélünk, a munka és dolgozók helyzete még mindig nagyon változó országonként. Európai Parlamenti képviselőként azonban azért dolgozom, hogy ezek a különbségek megszűnjenek, hogy Európában mindenhol, mindenkinek egyenlő bérek és jogok járjanak.

Míg itthon egy nővér, hiába dolgozik akár minden nap, nehezen jön ki a fizetéséből, addig Nyugaton jó körülmények között, kevesebb munkával, sokkal jobb anyagi helyzetben élhet. És ez sajnos a legtöbb munkára igaz. A magyar emberek többet dolgoznak és kevesebbet keresnek, mint az európai átlag. Ez egy olyan szakadékot képez köztünk és a kontinens gazdag országai között, ami az élet minden területén meglátszik. Kevesebb kikapcsolódási lehetőség, több stressz, nagyobb egészségügyi kockázat jellemzi a magyar emberek hétköznapjait. Ennek változnia kell.

Női munkavállalóként azonban még rosszabb a helyzet, és nem csak itthon. Hiába végezzük el ugyanazt a munkát, ugyanolyan minőségben, sokszor kevesebb fizetésért tesszük mindezt. Hiába bizonyítottunk már az élet számtalan területén, hogy igenis egyenrangú munkaerő vagyunk, a nemek közötti különbségek a mai napig jelen vannak a munkaerőpiacon. Ez a jelenség nem csak a nőket teszi másodrangú állampolgárokká, de az egész társadalom rosszabbul jár így. Pedig, ha a nők helyzetén segítünk, az egész társadalmon segítünk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2021. május 03. 17:55
Itt egy átfogó feldolgozás erről a témáról: https://www.youtube.com/watch?v=3QCHmERTVM4
dglaj
2021. május 03. 11:36
Annácska, mikor dolgoztál utoljára életedben? Remélhetőleg a közmunka programban jeleskedhetsz, mint a hadházi barátod... Apuka hogy van nőnap alkalmából?
Flydo
2021. május 02. 23:01
Kedves Anna! A százszor megcáfolt feminista hazugságot cáfoljuk meg százegyedszer is. Ha elég türelmesek vagyunk egyszer be fogjátok látni ti is. Nem igaz, hogy a nők ugyanazért a munkáért kevesebbet keresnek: https://www.youtube.com/watch?v=QcDrE5YvqTs
akiaki
2021. május 02. 19:27
női munkaerőt keresünk kidobófiúnak, bányásznak, kazánkovácsnak! kiskomcsinő! érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!