A sörözés ideje

2021. május 04. 14:47

Felháborít a kormányzati kommunikáció, akarom mondani: a propaganda.

2021. május 04. 14:47
Nagy Zoltán
Népszava

„Felháborít a kormányzati kommunikáció, akarom mondani: a propaganda. Pláne, ha manipulált információk vesznek körül. Mert mi más lenne, ha maga a miniszterelnök ül ki a kedvenc teraszára benyomni egy pofa sört, bizonyítván, a járvány egy múló fájdalom, máris visszakaptuk életünk egy darabját.

Amikor sajnálatos módon már minden második-harmadik család elszenvedője a vírus okozta fertőzésnek, és ennyi embert érint a XXI. század első nagyszabású kataklizmája, vajmi kevés a kormányzati dicsekvés, az önfényezés. Ahogy Váci Mihály írta Még nem elég! című versében: »A jószándék kevés! / Több kell. Az értelem!« És valóban. Ez utóbbi kellene, hogy a laikus ember ne vesszen el az olykor torzított számok útvesztőjében, általános műveltséggel is megértse a bonyolult virológiai összefüggéseket.

Nem felelősöket keresek, csak remélni szeretném, az említett százezrek iránt valahol mélyen létezik a társadalmi együttérzés és felelősségvállalás, és nem csupán közöny, az »engem nem érint« elutasítás. Mert ez láthatóan ránk vár, a polgártársakra. A törzsi üléseknek ugyanis mintha nem terjedne ki figyelme az ilyesféle »apróságokra«. A vészhelyzeti státus mintha az érzelmi megnyilvánulásokat nem ismerné. Ne legyen igazam, de lesz ez még tovább is, egészen a választásokig. Mégis reménykedem, a piszkos politikai játszma mégsem teszi elátkozottá a járvány diktálta ellenzéki előválasztást.

Én nem tudok önfeledten ünnepelni a számokhoz kötött nyitás láttán. És ez egészen addig tart, amíg azt nem hallom: immár egyetlen honfitársunknak sem kellett meghalnia a vírus okozta fertőzésben. Ha így lesz, magam is iszom majd egy sört, követve a miniszterelnököt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. május 06. 11:03
Mert nem vodkáznak, mint Horn (harcos) Gyula kékpufajkás ÁVH-s spicli tette. Ha vodkáznának már termet kaptak volna Brüsszelben!
Bájron
2021. május 06. 02:26
Vadbarom!
Krupp Skya
2021. május 05. 17:40
mondja az ÁVH-s fejű bácsi.
zakar zoltán béla
2021. május 04. 21:33
van ki seres dobozt eszik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!