Politikailag korrekt vakcinák klubja

2021. május 10. 19:47

A WHO végre engedélyezte a magyarok által már hónapok óta használt Sinopharm oltóanyagot.

2021. május 10. 19:47
Baxter Hugó Péter
Kontra

„Az oltóanyagok értékesítése az elmúlt évtized egyik legnagyobb biznisze. Emberöltő óta nem volt olyan termék, melyre világszerte kultúrától, gazdasági helyzettől függetlenül ilyen türelmetlen igény mutatkozott volna. A koronavírus által okozott egészségügyi és gazdasági katasztrófa árnyékában vizsgálva ez talán banálisan egyértelmű, hiszen a járvány közvetve, vagy közvetlenül mind a hétmilliárd ember életére hatással van.

A világon jelenleg közel 7.800.000.000 ember él. Ha mindenkinek el lehet adni a két dózisú vakcinából mondjuk 15 amerikai dolláros átlagáron egy oltottsági ciklusra elegendőt (és ki tudja, ez hányszor lesz még szükséges? Nagy valószínűséggel az oltások még jó pár évig elkísérnek minket, hogy a járvány ne térjen vissza.), rögtön Szlovákia két éves GDP-jének több, mint a dupláját jelentő árbevételről beszélgetünk.

Ez akkora pénz, amiért már nem csak óriáscégek és iparmágnások, de országok, sőt nemzetközi szervezetek is felkapják a fejüket. Iszonyatos politikai és fehér köpenybe bújtatott bürokoratikus lobbitevékenység kíséri az oltóanyagok fejlesztését, piacra kerülését és engedélyeztetését.

Azt, hogy a magyar kormány óvatosan és körültekintően járt el, nem 100% bizalmat helyezve az impotens és talán gyógyszeripari lobbinak kiszolgáltatott uniós vakcinabeszerzésbe persze a magyar sajtóban is különböző megvilágításban jelenik meg. A kormánykritikus Telex elemzéséből megtudhattuk:

»Így is tragikusak a halálozási mutatók, belegondolni is rossz, mi lett volna ezek nélkül. Az eredmény tehát pozitív, a kérdés az, hogy az ehhez vezető döntés bátor kockázatvállalás volt-e, vagy felelőtlen hazárdjáték emberéletekkel. A háborús metaforákhoz már-már természetellenes mértékben vonzódó kormánykommunikáció egyébként valószínűleg az előbbire is tökéletes sikerpropaganda-hadjáratot tudna felhúzni.« (Forrás: Telex.hu)

Tehát: Orbánnak szerencséje volt, kivételesen nem széllel szemben pisált, most bejött a szerencsejáték. Most persze veri a mellét, mint a részeg orosz a vegasi kaszinóban, ha összejön a 21 a Black Jack asztalnál.

Az a helyzet, hogy ha többszörösen igazoltan oltásellenes ellenzéken és a keleti vakcinák ellen tendenciózusan hergelő sajtótermékeken múlt volna, ma lényegesen kilátástalanabb lenne a helyzet. Szóval akkor már inkább olvassunk »propagandát«, úgy tűnik, az mostanában ritkábban téved, mint az »objektív, független, negyedik hatalmi ág«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. május 11. 08:56
A magyar ellenzékiek annyira fasiszták hogy csak és csakis az lehet "politikai korrekt" amit ők képviselnek!... FASISZTÁBBAK MINT Hitler volt!
Szuverén maffiaállam
2021. május 10. 21:14
"A WHO Kína bábja" (Donald Trump)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!