„Nőknek nem való a politika”, nem igaz?

2021. május 15. 10:28

Büszke vagyok, hogy a Momentum női politikusai ilyen erős közösséget alkotnak.

2021. május 15. 10:28
Orosz Anna
Facebook

„»Nőknek nem való a politika«, nem igaz?

Nem igaz.

Gyerekkorom óta sokszor hallottam ezt a klasszikus mondást és hallja ma is rengeteg okos, ambiciózus fiatal lány. Nemcsak a szavak szintjén sugallja a világ, hogy a nők helye nem a politikában van. A történelem, az irodalomoktatás is kevés női alakot mutat be és a tematikában is dominálnak a harcok, háborúk, ütközetek. A hagyományos újságok foglalkoznak a politikával, a női lapok pedig szigorúan tartózkodnak a politikai témáktól. Köztereink telis-tele vannak férfiakról mintázott szobrokkal, kevés a női hős, példakép.

Szerencsére régóta vannak női képviselők a Parlamentben, de inkább kuriózum, mint megszokott volt a jelenlétük az Országházban. Bár ma már számos nagyszerű női parlamenti képviselőnk van, a női képviselők arányát illetően ma is az utolsók között vagyunk Európában. Női jelöltek, képviselők a mai napig olyan durva beszólásoknak vannak kitéve, amik nem a munkájuknak szólnak, hanem életkoruknak vagy éppen kinézetüknek. Éppen emiatt fontos, hogy támogató közeget teremtsünk egymásnak.

Beszéljük meg együtt a bizonytalanságokat, de osszuk meg egymással a sikereket is! Meggyőződésem, hogy a nők közötti együttműködés rengeteg jó forrása a politikán innen és túl is. Büszke vagyok, hogy a Momentum női politikusai ilyen erős közösséget alkotnak. A minap  egy inspiráló beszélgetésen vettem részt a Momentum Nőügyi Munkacsoportjának szervezésében, ahol a női képviselőjelölt társaimmal beszélgettünk a nőket érintő politikai kihívásokról. Hiszek abban, hogy országgyűlési képviselőként mind hozzá fogunk járulni ahhoz, hogy minél több magyar lány higgye el: »a nőknek igenis való a politika!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PTYA
2021. május 16. 11:38
Annak való-e a politika, aki szerint Afganisztán demokratikusabb, mint Magyarország? https://888.hu/ketharmad/ujbuda-alpolgarmestere-szerint-afganisztan-demokratikusabb-hazanknal-4252483/
Megtalálta
2021. május 16. 10:19
"A minap egy inspiráló beszélgetésen vettem részt a Momentum Nőügyi Munkacsoportjának szervezésében, ahol a női képviselőjelölt társaimmal beszélgettünk a nőket érintő politikai kihívásokról." Ha a nőket csak a nőket érintő problémák érdekelnek, akkor tényleg nem való nekik a politika.
pumuklik
2021. május 16. 09:37
Ilyen szexista képet feltenni magáról!
formaegy
2021. május 16. 08:55
"női politikusok"? Édes Istenem! Nem vagytok más, mint a bunkók, politikai kurválkodás előembereinek pöcegödör kvóta tagozata. (nem csak politikai)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!