Mit kezdjünk a NER-szorongással?

2021. május 07. 10:48

A tünetegyüttes célkeresztjében Magyarország sorsa áll.

2021. május 07. 10:48
Lukácsi Katalin
Alfahír

„A pszichológia az elmúlt években kénytelen volt felvenni a lélek betegségeit felsoroló listájára az úgynevezett klímaszorongást. Azt a lelki tünetegyüttest nevezik így, amikor az egyén a klímaváltozás lehetséges vagy vélt következményeitől fél. Az éghajlatváltozással kapcsolatban még a kutatók is sokszor csak a sötétben tapogatóznak, mennyivel kevésbé látja át a jelenséget a környezetéért aggódó laikus.

A homályos ismeretek mellett fokozza az aggodalmat a tehetetlenség érzése is. Ugyanezt a tünetegyüttest kezdem tapasztalni én is magamon, csak a célkeresztjében nem a teremtett világ, hanem Magyarország sorsa áll, ezt neveztem el jobb híján NER-szorongásnak. A jó ebben az, hogy mint minden szorongás a világon, kezelhető ez is.

Ugyanez behelyettesíthető arra a tünetegyüttesre, amelyet belőlem – mint hazámért felelősséget érző és híreket fogyasztó emberből – az Orbán-kormány újabb és újabb vörösvonal-átlépései kiváltanak. Aggódok az egyetemeinkért, amelyek hirtelen csak azért lettek fontosak a Fidesznek, mert hatalmas mennyiségű pénz érkezik oda az Uniótól. A jövőnk zálogát az állam pillanatnyi vezetőjeként át vágja saját zsebébe. Teszi ugyanezt stratégiai ágazatainkkal, épített örökségünk számos kincsével, közpénz ezermilliárdokkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agrippa
2021. május 08. 10:09
Esetleg semmit?!
péterx
2021. május 08. 07:44
Jelentéktelen, sokadrangú politikai szereplő, aki állandóan az állítólagos hitét akarja instrumentalizálni.
pandalala
2021. május 08. 01:09
Hogyhogy mit kezdjünk vele?? Azt át kell élni, s élvezni mint a Mari Huanát!! .. :-)
Biivisz
2021. május 07. 22:52
"Mit kezdjünk a NER-szorongással?" Tudod, drágaságom, pont az olyanoknak, akik a krisztusi hitet vallják a magukénak - mint te is -, csípőből kéne tudni a választ: Alázat, szeretet. Alázat: elfogadni azt a sorsot, országot vezetőt, amit Isten adott, olyannak amilyen. Szeretet: A magyar nép, a magyar emberek iránt, akik - immár harmadszor - olyan döntést hoztak, ami - szerinted ugyan rossz irányba viszi az országot, de - mégiscsak a te néped döntése volt. Amúgy egy Krisztusban hívő soha nem érezheti magát "tehetetlennek". Az imádság a leges legvégső esetben is "kéznél van".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!