Mirkóczki egri ügye bizonyítja legjobban, miért nem fog soha működni az ellenzéki összefogás

2021. május 29. 07:28

Törvényszerű, ha az érdekek másfele irányulnak, abból egység és iránytartás nehezen lesz.

2021. május 29. 07:28
null
Patkó Endre
Kontra

„Mirkóczki Ádám egri polgármester gyakorlatilag teljesen elszigetelődött a városi közgyűlésben, miután saját frakciótársai zárták ki az őt támogató egyesület elnökségéből, mire ő az ellenzéki frakcióból lépett ki válaszként.

A hevesi megyeszékhely vezetőjének talányos története egészen 2020 júniusáig nyúlik vissza, amikor úgy döntött, hogy abból a Jobbikból is kilép, amelynek sokáig prominens országgyűlési képviselője és szóvivője volt.

Mirkóczki afféle oldschool forma, aki a Jobbik ismertebb, előtérbe tolt első generációjához tartozott. Kiszállását akkor azzal indokolta, hogy városvezetőként csakis Eger érdekeit szeretné szem előtt tartani és ezért kész akár a Fidesszel is egyetérteni.

A későbbi történések nyilván ennek folyományaként csapódtak le, így a helyi DK, a Momentum és az MSZP sem nézhette tétlenül, hogy Mirkóczki képes akár az »ördöggel is cimborálni«. A 2019-es választáson az ellenzéki Egységben a Városért társulás többséget szerzett a városi közgyűlésben, azonban a királyság pünkösdinek bizonyult, hiszen rövid idő alatt ez szertefoszlott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. május 30. 04:22
Ezek ha véletlen hatalomra is kerülnek, fél éven belül megbuknak.
Somaa
2021. május 29. 17:10
Álmodozz csak, hazudozz csak náci seggnyaló NER talib troll firkász...
Akitlosz
2021. május 29. 15:35
Az érdekek azonosak. Inkább ők akarnak hatalmon lenni, minthogy a Fidesz legyen. Inkább ők akarnak az adóbevételek elköltéséről dönteni. Inkább az ő embereik akarnak közpénzből élni. Ennyi bőven elegendő, hogy kitartsanak 4 évig egymást megtűrve. Az elvek és a kormányzás minősége a fentiekhez képest nem fontosak.
Tiszafa
2021. május 29. 14:58
A szerző fő mondani valója a teljes cikk legvégén van, és nagyon igaz. "Az őszödi beszédként elhíresült böszmeség és annak utóélete pedig megmutatta, hogy ezek még a menthetetlen bukás után is képtelenek kiengedni a hatalmat a kezükből. Mindegy hogy alakul az ország és az emberek sorsa. A lényeg az, hogy Orbán bukjon, aztán majd csak lesz valahogy."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!